001 -Family
Rick FM: de achtste uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen, Gemeente Uithoorn.

Rick FM: de achtste uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen, Gemeente Uithoorn.


Geplaatst op: 1 april 2020

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Berry Groen. In dit tweede interview vertelt ze hoe ze begon als burgemeester in Oostzaan en vervolgens naar Uithoorn kwam.

Uit het Rick FM-radio-archief een interview uit 1983 met wethouder Hekman van over de problemen rond het bruggetje van KDO in de Fresialaan.

De BUK'ker; Bekende Uithoornaar of Kwakelaar van de week is schrijfster Ilona van Hilst. Geboren als Amsterdamse en is via haar werk bij L'Oreal in Uithoorn gaan wonen. Na haar werkzame leven begon ze boeken te schrijven. Het eerste boek was na zes weken af. Inmiddels heeft ze zowel thrillers, als een kinderboek geschreven. Binnenkort komt haar volgende boek uit, een roman die zich afspeelt op Lanzarote.

Chris Woerden vertelt in zijn historische column over de politie. Deze keer o.a. over twee Amsterdamse rechercheurs die twee autodieven in Uithoorn arresteerden toen de dieven daar een gestolen auto probeerden te verkopen.

In de 200 seconden van een inwoner uit De Kwakel of Uithoorn een straatgesprek met de familie Woerde uit Amstelhoek.

We eindigen de uitzending met een item uit de oude doos van Radio Cyclus; Open Geitenbeek en de artiest Dingetje.

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze uitzendingen, dat kan. Maak dan een geluidsopname van 200 seconden waarin u vertelt wie u bent en wat u kwijt wil over Uithoorn, De Kwakel en Thamen. Mail dit met de vermelding van uw contactgegevens naar; uithoorn200@rickfm.nl.

De muziek in deze uitzending is een selectie uit de gemeente Uithoorn Top 200. Wilt u ook een nummer aanmelden voor deze Top 200 ga dan naar het opgaveformulier op de website.

De uitzending Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen is een samenwerking met de Stichtingen Oud Uithoorn/De Kwakel en Stichting De Kwakel Toen & Nu en wordt op woensdag 7 april herhaald tussen 18.00 en 19.00 uur.

Wilt u ook naar eerdere uitzendingen luisteren ga dan naar de knop Podcasts op de website.
Of luister via:
Spotify, iTunes-Apple of Google

Volg #Uithoorn200jaar op #RadioRickFM

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
Live stream en ook overal met de gratis TuneIn App


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rick FM: de achtste uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen, Gemeente Uithoorn.

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Berry Groen. In dit tweede interview vertelt ze hoe ze begon als burgemeester in Oostzaan en vervolgens naar Uithoorn kwam. Uit het Rick FM-radio-archief een interview uit 1983 met wethouder Hekman van over de problemen rond het bruggetje van KDO in de Fresialaan. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: