001 - Escaperoom aglemeen
Spookrijdende inbrekers gepakt na mislukte inbraak Primera Uithoorn

Spookrijdende inbrekers gepakt na mislukte inbraak Primera Uithoorn


Geplaatst op: 3 april 2020

Na een inbraak in Uithoorn en een fikse achtervolging zijn drie jonge Amsterdammers in Vreeland aangehouden. In de nacht van donderdag 2 april op vrijdag 3 april 2020 rond 1.10 uur hoorden diverse mensen hard rammen op een ruit van een Primera op het Zijdelwaardplein. Zij belden direct 112. Een aantal getuigen zagen dat een verdachte door een gat in een ruit van een Primera kruipen en samen met twee andere verdachten hard wegrennen in de richting van het park. Een van de getuigen heeft deze vlucht gefilmd en later de beelden ter beschikking gesteld aan de politie.

Mistgenerator

Het alarmsysteem van de winkel werkte zeer effectief. Behalve dat het inbraakalarm geactiveerd werd ging ook de mistgenerator af. Dit apparaat zet binnen enkele seconden de gehele winkel compleet in ondoorzichtige rook. Je kan dan binnen alleen nog maar op de tast iets doen en daarom werd er bij deze inbraak niets buitgemaakt.

Achtervolging

Agenten die snel in de directe omgeving waren zagen een auto met flinke snelheid rijden en die nam een rotonde tegen de richting in. De politiemensen zagen dat er drie jonge mannen in de auto zaten. Een stopteken vanuit de politieauto werd genegeerd, ook toen de optische en geluidssignalen werden gebruikt. Op de N201 richting de A2 reed de vluchtauto 60 km/u harder dan de 80 die daar toegestaan is, een politieauto werd afgesneden en in een bocht ging men spookrijden. Politieauto's van andere en de landelijke eenheden haakten aan bij de achtervolging.

Aanhoudingen

Nadat de auto door assistentie van de Landelijke Eenheid tot stoppen was gebracht, konden de drie 17-jarigen in de vluchtauto worden aangehouden. Twee van hen waren, hoogstwaarschijnlijk, bij de inbraak gewond geraakt. Zij hadden snijwonden en waren wat bloed verloren.

De verdachten zijn naar een cellencomplex in Amsterdam overgebracht. De recherche heeft de zaak in behandeling en de aangifte is in de nacht van donderdag op vrijdag reeds opgenomen. 
Laatst bewerkt op: 3 april 2020 17:18

Bron: Politie

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spookrijdende inbrekers gepakt na mislukte inbraak Primera Uithoorn

Na een inbraak in Uithoorn en een fikse achtervolging zijn drie jonge Amsterdammers in Vreeland aangehouden. In de nacht van donderdag 2 april op vrijdag 3 april 2020 rond 1.10 uur hoorden diverse mensen hard rammen op een ruit van een Primera op het Zijdelwaardplein. Zij belden direct 112. Een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: