001 - Escaperoom aglemeen
Hulp op maat voor ondernemers en organisaties

Hulp op maat voor ondernemers en organisaties


Geplaatst op: 6 april 2020

Ons dagelijks leven is ingrijpend veranderd door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavisrus. Als gevolg van de maatregelen hebben veel ondernemers het moeilijk of helemaal geen inkomen.  Dienst- en zorgverleners waar de gemeente contracten mee heeft, maken zich zorgen over de voortgang van hun werk en de financiële gevolgen daarvan. Er worden al voorbereide evenementen afgeblazen, verenigingen kunnen met hun leden niet meer in gehuurde accommodaties etc. 

De gemeente biedt aan ondernemers en organisaties (financiële) hulp op maat bij de gevolgen van de coronacrisis. Daarbij hebben we oog voor de zorgen, zoeken we naar oplossingen en zijn er als de nood hoog is. Daarin kiezen we voor individueel maatwerk per vraagstuk of probleem.

Hulploket voor ondernemers 

Er zijn diverse financiële regelingen om bedrijven te helpen deze moeilijke tijd door te komen. Op www.uithoorn.nl staan de regelingen op rijtje. Om ondernemers te helpen bij vragen over de regelingen of andere knelpunten is een digitaal loket geopend: ondernermersloket@Uithoorn.nl.  Ze kunnen daar ook terecht met individuele problemen. Een terugbelteam zorgt voor snelle afhandeling van de vragen en zoekt mee naar oplossingen. 

De gemeente voert de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) uit. We willen de ondernemers die het moeilijk hebben graag zo goed mogelijk helpen. Daarom zetten we extra mensen in om het grote aantal aanmeldingen snel af te handelen. Bij getroffen ondernemers zal ruimhartig worden omgegaan met betalingsregelingen voor gemeentelijke belastingen en andere financiële verplichtingen.

Contracten, huur gemeentelijke gebouwen en subsidies

De gemeente heeft contractpartners die op dit moment niet of slechts gedeeltelijk hun diensten kunnen leveren. Er zijn ook partijen die tijdelijk andere diensten uitvoeren dan afgesproken om kwetsbare mensen in onze gemeente te ondersteunen. Ook voor deze partijen maken we een regeling. Datzelfde geldt voor organisaties die van de gemeente een structurele subsidie krijgen. Huurders van gemeentelijke gebouwen, bijvoorbeeld sportverenigingen, krijgen op dit moment geen rekening voor de huur. Ook hiervoor wordt een regeling gemaakt. Sportverenigingen kunnen met vragen hierover terecht bij de medewerkers waar zij normaal gesproken contact mee hebben. 

Het doel is om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven en uiteraard om financiële problemen bij de contractpartners te voorkomen. Maatwerk is ook hier het uitgangspunt. 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hulp op maat voor ondernemers en organisaties

Ons dagelijks leven is ingrijpend veranderd door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavisrus. Als gevolg van de maatregelen hebben veel ondernemers het moeilijk of helemaal geen inkomen.  Dienst- en zorgverleners waar de gemeente contracten mee heeft, maken zich zorgen over de voortgang van hun werk en de financiële gevolgen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: