001 - Escaperoom aglemeen
75 jaar bevrijding op Radio Aalsmeer

75 jaar bevrijding op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 7 april 2020

Donderdag 9 april is het tussen 20.00 en 22.00 uur weer tijd voor het maandelijkse radioprogramma ‘That’s Life’. De uitzending staat in het teken van 75 jaar bevrijding. De festiviteiten kunnen helaas niet doorgaan maar het kan wel op een andere manier gevierd en bespreekbaar gemaakt worden. Een thema wat in deze bizarre tijd ook in een ander daglicht staat en dat ‘That’s Life’ heel graag wil belichten met fijne gesprekken. Gasten via skype zijn: Piet Buskermolen over het boek Kudelstaart in Oorlogstijd, wat in mei uitkomt. Truus Oudendijk die haar column over 75 jaar vrijheid voorleest. Miekje Hoffscholte over het project van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer met gewetensverhalen over dienstweigeraars, vredemissie deelname en mannen die gewoon hun dienstplicht vervulden. De vraag is “Wat zou jij doen?” Een project om in discussie te gaan met elkaar en antwoorden te vinden op wat is vrijheid voor jou? En Angele Aardman van Boekhuis Aalsmeer over de vele boeken die zijn uitgekomen met dit thema. En er is ook kunst. In mei zou de Amazing Amateurs-wedstrijd plaatsvinden, een editie met het thema ‘vrijheid’. KCA heeft plannen om dit evenement digitaal door te laten gaan en Heleen van Haaften vertelt daar alles over. 

Dansen, puzzelen en winnen bij ‘Let’s Go’

Ook deze week kan je weer iedere schooldag luisteren en kijken naar Let’s Go en Stay Home. Met filmpjes van o.a. Maartje, Roy en Justin. En natuurlijk kan je ook nog steeds je eigen filmpjes en foto’s insturen. Sinds deze week kan dat ook via de Let’s Go App 06-22 27 92 38. Hier kan je ook verzoekjes op aanvragen door een (spraak)berichtje te sturen. Deze week kan je ook nog eens meedoen aan leuke puzzelopdracht en winnen. Iedere dag zie je een plaatje voorbij komen. De ene dag moet je even puzzelen en soms is het woord raden al genoeg. Aan het eind van de week heb je 10 woorden die met elkaar een zin vormen. Weet jij vrijdag de juiste zin te maken dan moet je zorgen dat je zo snel mogelijk belt of appt naar de studio. De eerste die het goed heeft wint een heerlijke prijs die dan zaterdag persoonlijk op 1,5 meter afstand bij je wordt gebracht. Vrijdag sluiten Kim, Niels en Lennart de week weer swingend af en zorgen ze dat iedereen dansend het weekend in gaat. Daarvoor zijn ze wel opzoek naar jouw favoriete dansplaat. Stuur ze naar letsgo@radioaalsmeer.nl. De nummers hoor je dan in het laatste 10 minuten en van Let’s Go en het uur daarna voorbij komen.  

'Sem op Zaterdag' met Lianda

‘Sem op Zaterdag’ is een muziekprogramma waarin Sem van Hest tussen 10.00 en 12.00 uur op eigen en soms onnavolgbare wijze zijn wekelijkse selectie muziek presenteert. De keuzes zijn wat betreft inhoud, artiest of titel vaak gerelateerd aan de actualiteit en worden relaxed en informatief toegelicht. Alle genres komen aan bod met een accent op ‘licht verteerbaar’. Helaas is Sem even uitgeschakeld en nog niet helemaal hersteld en daarom wordt zijn programma komende zaterdag gepresenteerd door Lianda van der Schilden. Hij geeft vol vertrouwen de teugels over. Kortom, 2 uur ‘easy interesting listening’ met verrassende muzikale vondsten.

Alternatieve financiering bij ‘Blikopener Radio’

Maandag 13 april is bij ‘Blikopener Radio’ te gast de voorzitter van Stichting MKB Financiering en directeur van het European Centre for Alternative Finance, Ronald Kleverlaan. Zijn doel is om alternatieve financieringsvormen (zoals crowdfunding) voor bedrijven toegankelijker te maken. Hiervoor is het belangrijk dat verschillende financiers samenwerken. Wij willen weten hoe dat er concreet uitziet en waarom dit soort financiering de toekomst is. Genoeg redenen om je radio op tweede Paasdag om 18.00 uur af te stemmen op Radio Aalsmeer. De uitzending van maandag 6 april gemist? Esther en Lennart skypten met Tom de Bruyne. Samen met zijn vrouw eigenaar van SUE, dat bedrijven helpt hun diensten en marketing te verbeteren op basis van gedragspsychologie. Een interessante gast in deze tijden waarin we als maatschappij plotsklaps heel andere gewoontes moeten aanleren. “We zijn in een nieuwe realiteit gegooid en moeten zonder zijwieltjes proberen te leren rijden.” Tom vindt het interessant om ons gedrag nu te bestuderen. Luister het gesprek terug via www.radioaalsmeer.nl.

'Door de Mangel' op herhaling met Wilma van Drunen

Door de coronamaatregelen kan het team van ‘Door de Mangel’ momenteel geen gasten ontvangen in de studio. De gasten zijn echter wel de pijlers van het programma. Daarom is besloten voorlopig herhalingen uit te zenden van eerdere uitzendingen. Komende maandag om 19.00 uur is de uitzending met Wilma van Drunen terug te horen. Zij was op 27 mei vorig jaar te gast in de talkshow. Wilma van Drunen was de 256e gast en is al 25 jaar directiesecretaresse bij een schoolbestuur en voorzitter van Aalsmeers Harmonie. De harmonie bestaat al meer dan 100 jaar en de Aalsmeerse is al 45 lid. 

 


Laatst bewerkt op: 7 april 2020 14:58

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

75 jaar bevrijding op Radio Aalsmeer

Donderdag 9 april is het tussen 20.00 en 22.00 uur weer tijd voor het maandelijkse radioprogramma ‘That’s Life’. De uitzending staat in het teken van 75 jaar bevrijding. De festiviteiten kunnen helaas niet doorgaan maar het kan wel op een andere manier gevierd en bespreekbaar gemaakt worden. Een thema wat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: