001 - Escaperoom aglemeen
Onderhoud Seringenpark Aalsmeer uitgedaagd

Onderhoud Seringenpark Aalsmeer uitgedaagd


Geplaatst op: 8 april 2020

De werkgroep Behoud Seringenpark heeft een Right to challenge ingediend bij de gemeente Aalsmeer om het onderhoud van het Seringenpark op zich te nemen. Vanaf 1 mei wil de werkgroep starten met het beheer van het park.

De Werkgroep Behoud Seringenpark is in 2011 opgericht en nauw betrokken geweest bij de renovatie van het park. De werkgroep heeft voor deze challenge draagvlak vanuit het Wijkoverleg Stommeer en bij omwonenden van het park. Het doel is om het groenonderhoud van het Seringenpark voor hetzelfde budget naar een hoger niveau te tillen. 

Wethouder Wilma Alink is blij met de challenge van de werkgroep: “Right to challenge is een hele mooie vorm van bewonersparticipatie. De werkgroep gaat met een hovenier aan de slag om verbeteringen in het onderhoud van het Seringenpark aan te brengen. En of het nou gaat om de verrijking van de plantvakken, het snoeien van de seringen of maatregelen die de biodiversiteit vergroten: ik heb er vertrouwen in dat de werkgroep de door hen beloofde kwaliteit kan leveren”.

Het college heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de challenge. De gemeente zet samen met de werkgroep nog de puntjes op de i om tot een formele overeenkomst te komen. De planning is dat deze overeenkomst half april bekrachtigd wordt zodat de werkgroep vanaf 1 mei het beheer kan overnemen.

  


Laatst bewerkt op: 8 april 2020 12:46

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Onderhoud Seringenpark Aalsmeer uitgedaagd

De werkgroep Behoud Seringenpark heeft een Right to challenge ingediend bij de gemeente Aalsmeer om het onderhoud van het Seringenpark op zich te nemen. Vanaf 1 mei wil de werkgroep starten met het beheer van het park. De Werkgroep Behoud Seringenpark is in 2011 opgericht en nauw betrokken geweest bij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: