001 - Escaperoom aglemeen
Corona treft De Ronde Venen: burgemeester condoleert nabestaanden

Corona treft De Ronde Venen: burgemeester condoleert nabestaanden


Geplaatst op: 8 april 2020

Wat is de status van het coronavirus in De Ronde Venen? Hoeveel inwoners zijn er besmet en zijn er al mensen overleden aan het virus. Het zijn enkele vragen waar veel inwoners een antwoord op zoeken.

De burgemeester laat desveraagd weten dat de ‘getallen’ die her en der verschijnen nooit helemaal compleet zijn en aangeven wat de situatie bij bij ons is. Het RIVM publiceert alleen nog maar cijfers over de aantallen inwoners per gemeente die in het ziekenhuis liggen of opgenomen zijn geweest. Dat zijn er in De Ronde Venen ruim twintig. Maar volgens de burgemeester is het aantal mensen waarvan de besmetting met het coronavirus is bevestigd geleidelijk toegenomen naar ruim veertig. 

Dat er zoveel bevestigde besmetting in de gemeente zijn komt volgende de burgervader doordat er verhoudingsgewijs veel mensen in de gezondheidszorg werken en juist die mensen extra worden getest. De 'gewone' burger met klachten wordt niet automatisch getest.

In De Ronde Venen is ook al iemand overleden over aan de gevolgen van het coronavirus. De burgemeester heeft de nabestaanden inmiddels gecondoleerd. ''Een intens verdrietig verhaal over iemand die pech had en dat niet heeft overleefd''.

De gemeente laat verder weten geen zekerheid over de juiste aantallen te hebben en het bovendien niet gepast vindt richting de nabestaanden hierover te communiceren.


Laatst bewerkt op: 8 april 2020 19:17

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Corona treft De Ronde Venen: burgemeester condoleert nabestaanden

Wat is de status van het coronavirus in De Ronde Venen? Hoeveel inwoners zijn er besmet en zijn er al mensen overleden aan het virus. Het zijn enkele vragen waar veel inwoners een antwoord op zoeken. De burgemeester laat desveraagd weten dat de ‘getallen’ die her en der verschijnen nooit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: