001 -Family
Polder bij De Waver gesloten voor motorrijders en wielrenners

Polder bij De Waver gesloten voor motorrijders en wielrenners


Geplaatst op: 9 april 2020

Motorrijders en wielrenners die dit weekend het wel bekende rondje Rondehoep bij de Waver willen touren hebben pech. De gemeente Ouder-Amstel heeft de route op de grens met De Ronde Venen gesloten. 

Veel sportievelingen en motorrijders uit De Ronde Venen en omstreken maken gebruik van het knooppuntroute De Rondehoep, een polder en stiltegebied tussen Ouder-Amstel en De Ronde Venen. Dit weekend wordt dat verboden door gemeente Ouder-Amstel om drukte te voorkomen en zo het coronavirus te bestrijden. Ouder-Amstel heeft op de gemeente grens met De Ronde Venen verbodsborden geplaatst. Motorrijders zijn net als wielrenners niet welkom en ook fietsgroepjes zijn verboden. De regels gaan in op Goede Vrijdag en geleden tot en met Tweede Paasdag.

Gemeente De Ronde Venen liet eerder deze week in een schriftelijke verklaring weten geen wegen af te sluiten. ,,De hoeveelheid en verscheidenheid aan binnenwegen, dijken en dergelijke maakt het voor een gemeente als De Ronde Venen niet mogelijk deze allemaal af te sluiten.'' liet een woordvoerder weten. De burgemeester roept iedereen dan ook op zich aan de regels te houden en de oproep van minister-president Rutte te volgen. ,,Geniet van onze gemeente, maar doe dat op een manier die past bij de regels die de overheid stelt.”

Inwoners moeten nu dus extra goed opletten omdat het net na de gemeente grens wel gebeurd. Bewoners van het  stiltegebied hebben een brief gekregen die als ontheffing dient.Laatst bewerkt op: 9 april 2020 19:58

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Polder bij De Waver gesloten voor motorrijders en wielrenners

Motorrijders en wielrenners die dit weekend het wel bekende rondje Rondehoep bij de Waver willen touren hebben pech. De gemeente Ouder-Amstel heeft de route op de grens met De Ronde Venen gesloten.  Veel sportievelingen en motorrijders uit De Ronde Venen en omstreken maken gebruik van het knooppuntroute De Rondehoep, een polder en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: