001 -Family

Huisartsenzorg Uithoorn beschikbaar


Geplaatst op: 14 april 2020

 


In de huidige corona-epidemie laten de huisartsen in Uithoorn met nadruk weten dat hun praktijken ook beschikbaar zijn voor mensen met klachten die niet direct aan een corona infectie doen denken.

Natuurlijk is alle aandacht van (huis)artsen en patiënten gericht op vooral het voorkomen en indien aanwezig behandelen van de inmiddels overbekende virusinfectie. Er worden aparte luchtwegspreekuren gehouden, voor de ingang van de spoedeisende hulp in Amstelveen staat een corona-unit. Veel mensen hebben nu de neiging om de huisartsen en de spoedeisende hulp maar niet te veel lastig te vallen met alledaagse kwalen en klachten.

Hierin schuilt het gevaar dat mensen te lang door blijven lopen met klachten die zouden kunnen wijzen op ziekten of aandoeningen die wel aandacht en behandeling behoeven. Wij raden u daarom aan om gewoon – net zoals u dat gewend was – het praktijknummer van uw huisarts te bellen om met de praktijkassistente te overleggen wat wijsheid is: een afspraak op het spreekuur maken, vragen of de huisarts bij u thuis komt of toch gewoon met adviezen van de assistente of een betrouwbare website zoals www.thuisarts.nl afwachten tot uw klachten vanzelf verbeteren. Onze assistentes hebben allemaal een zogeheten triage-opleiding gevolgd, zij zijn goed in staat om onderscheid te maken tussen alledaagse onschuldige klachten of klachten die, al of niet in overleg met de huisarts, nader onderzoek behoeven.

Natuurlijk kunnen we geconfronteerd worden met het feit dat ziekenhuizen momenteel niet de normale zorg in volle omvang kunnen leveren. Een liesbreukoperatie zal bijvoorbeeld uitgesteld worden omdat er geen medische noodzaak is om die met spoed uit te voeren.

Samen met uw huisarts kunt u de afweging maken of uw klachten urgent zijn en actie op korte termijn vereisen of kunnen wachten tot de corona-epidemie achter ons ligt. Dus bij twijfel: bel uw huisarts, overleg met de praktijkassistente en blijf u intussen houden aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Des te sneller zullen we de huidige onzekere periode die de grootste druk legt op onze oudere en meest kwetsbare medemensen achter ons kunnen laten.

 De Uithoornse huisartsen

Laatst bewerkt op: 14 april 2020 06:52

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Huisartsenzorg Uithoorn beschikbaar

  In de huidige corona-epidemie laten de huisartsen in Uithoorn met nadruk weten dat hun praktijken ook beschikbaar zijn voor mensen met klachten die niet direct aan een corona infectie doen denken. Natuurlijk is alle aandacht van (huis)artsen en patiënten gericht op vooral het voorkomen en indien aanwezig behandelen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: