001 -Family
Etiketten leren lezen bij Zoom Mama Lokaal

Etiketten leren lezen bij Zoom Mama Lokaal


Geplaatst op: 14 april 2020

Daar sta je dan, in een drukke supermarkt, te turen op een etiketje. Etiketten op voedingsmiddelen geven vaak zo veel informatie, vaak ook nog in piepkleine lettertjes, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast worden heel veel marketing trucs gebruikt op de producten om je te verleiden deze te kopen. Toch wil je snel en simpel kunnen bepalen of een product wel of niet door de gezondheidsbeugel kan voor jou en je kleine.Je kunt je dan bijvoorbeeld richten op een paar simpele aanduidingen. Die vertellen niet alles, maar wel voldoende om een gezonde keuze voor je gezin te kunnen maken. Annette van Fysikos Voeding geeft aanstaande vrijdagochtend 17 april uitleg waar je allemaal op kan letten. Zij zal je een stukje basis meegeven over gezonde voeding en je leren het onderscheid te maken tussen vulling en voeding. Verzamel je eigen etiketten van voedingsmiddelen die je met regelmaat gebruikt en ontdek wat je écht eet en waar je in het vervolg bij het kopen van voedingsmiddelen op kan letten voor een gezonde keuze.

Zoom Mama Lokaal
Met Zoom kun je in groepsverband met elkaar videobellen. Net zoals bij een ‘normaal Mama Lokaal’ kun je elkaar zien, met elkaar praten en ook chatten. Op deze manier kunnen we elkaar op een veilige manier blijven ontmoeten. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn ook apps beschikbaar voor je smartphone en tablet. Zoom is gratis. 

Dus laat de was de was, leg je werk even opzij, neem een kopje koffie/thee en 'Zoom-in' bij Mama Lokaal om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Wij zijn er elke vrijdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur. Er kan volop gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden tijdens deze Corona crisis.  Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen: info@ouderslokaal.nl

Andere Ouders Lokaal activiteiten

Woensdagavond 15 april: Zoom Workshop ‘Mindfulness tijdens Corona’
Dinsdagavond 21 april: Zoom Workshop Hoog gevoelige kinderen
Vrijdagochtend 24 april: Natuurbeleving bij Zoom Mama Lokaal

Heb je interesse om een bepaald thema terug te zien?  Wil je je samen met Ouders Lokaal inzetten voor ouders, of heb je daar leuke ideeën over? Mail dan naar info@ouderslokaal.nl

Ook hebben wij een speciale Corona pagina op onze website ouderslokaal.nl waarin we informatie zullen posten, zoals initiatieven binnen onze gemeente, opvoed inspiratie delen, tips, etc. Heb je content hiervoor? Mail ons!


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Etiketten leren lezen bij Zoom Mama Lokaal

Daar sta je dan, in een drukke supermarkt, te turen op een etiketje. Etiketten op voedingsmiddelen geven vaak zo veel informatie, vaak ook nog in piepkleine lettertjes, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast worden heel veel marketing trucs gebruikt op de producten om je te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: