Uithoornse zwemleraar mishandeld in cel


Geplaatst op: 12 september 2011

De 53-jarige zwemleraar André V., die wordt verdacht van seksueel misbruik van enkele van zijn leerlingen, is zaterdag in het huis van bewaring in Almere mishandeld door een medegedetineerde.

V. wordt in Almere in voorarrest gehouden. Vanwege de mishandeling, verscheen hij maandag zelf niet op de pro-formazitting voor de rechtbank van Amsterdam. Dat heeft zijn advocaat Richard Süssenbach gezegd.

Justitie verwijt André V. onder meer seksueel misbruik van drie zeer jonge meisjes die hij zwemles gaf in een zwembad in Aalsmeer. Deze misdrijven zouden hebben plaatsgevonden in 2010 en 2011. De verdachte zou een vierde kind 20 jaar geleden hebben misbruikt. De man gaf geen zwemles aan dit slachtoffer, maar paste op het kind. Het slachtoffer zou hier zwaar lichamelijk letsel aan hebben overgehouden.

Hij werd in mei gearresteerd, maar kwam na korte tijd weer op vrije voeten. In juni pakte de politie hem opnieuw op, nadat een tweede aangifte was binnengekomen. Justitie verdenkt de man behalve van de zedenmisdrijven ook van verboden wapenbezit. Volgens Süssenbach is V. al eerder doelwit geweest van agressieve medegedetineerden. V. verblijft momenteel in het huis van bewaring in Almere. Zijn raadsman wil dat hij naar elders wordt overgeplaatst.

V. ontkent dat hij kinderen heeft misbruikt. Zijn raadsman wil dat er een deskundige wordt benoemd die de verklaringen van de veronderstelde

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV NH

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uithoornse zwemleraar mishandeld in cel

De 53-jarige zwemleraar André V., die wordt verdacht van seksueel misbruik van enkele van zijn leerlingen, is zaterdag in het huis van bewaring in Almere mishandeld door een medegedetineerde. V. wordt in Almere in voorarrest gehouden. Vanwege de mishandeling, verscheen hij maandag zelf niet op de pro-formazitting voor de rechtbank … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: