Echt Esther’ over impact corona in Aalsmeer

Echt Esther’ over impact corona in Aalsmeer


Geplaatst op: 14 april 2020

‘Echt Esther’ is live terug op de donderdagavond, in een wereld die totaal op zijn kop staat. Samen met collega-radiomaker Ilse Zethof spreekt Esther Sparnaaij, die weer terug is van haar zwangerschapsverlof en trotse moeder is geworden van Stef, mensen uit de regio die allemaal worden geraakt door de coronacrisis. Nicole Meijer-Van Montfoort is servicemedewerkster op de IC van het Amstelland Ziekenhuis. Zij helpt mee mensen te verzorgen die corona onder de leden. Sasja Brouwers is zanglerares en zangeres. Wat betekent de crisis voor deze entertainer nu ze niet mag optreden en zangles kan geven? , Christiaan Sijnen heeft een herenmodezaak in de Zijdstraat en vertelt over winkelen in de 1,5 meter maatschappij. En Monique Zwebe werkt in de zorg bij OTT-locatie De Spil. Hoe beschermen zij zichzelf en hun cliënten in deze tijd? Als kers op de taart sluiten ze dit eerste uur af met de column van Truus Oudendijk. hebben. Wil jij ze ook iets vragen of zelf iets vertellen, mail dan naar esther@radioaalsmeer.nl. Meeluisteren en kijken kan donderdag 16 april via www.radioaalsmeer.nl tussen 19:00-20:00 uur.

Radio Aalsmeer Quarantaine Beer Quant
Sinds vandaag zit Quant in de radiostudio. Quant is de Quarantaine Beer van Radio Aalsmeer. Vanwege de softe lockdown moet hij binnen blijven en in het geval van Quant betekent dat, dat hij de studio verblijft vanaf 16 april en er niet meer uit mag totdat de lockdown voorbij is.
Dit betekent dat Quant ‘geheel vrijwillig’ te gast is bij de radioprogramma’s en bij sommige programma’s zelfs een rol krijgt. Quant wordt geïntroduceerd bij ‘Echt Esther’ en zal dan een beetje meer over zichzelf vertellen. Hij zal een beetje meepraten over Aalsmeer in quarantaine-tijd, want daar weet hij heel veel van. Quant heeft Peter Boogaard beloofd dat hij hem wekelijks zal helpen zoeken naar een leuke quarantaine-hit en Quant spreekt tijdens ‘Young Ones’ over wat Quarantaine betekent voor de jeugd. Mogelijk volgen meer programma’s waar Quant mee gaat doen.

‘Troost Radio: Top 40 Classic’

In deze bizarre tijden kunnen we wel wat troost gebruiken. En nostalgie werkt, dat blijkt uit de populariteit van Troost-TV van de publieke omroep. Hierin worden allerlei oude televisieprogramma’s uitgezonden. Radio Aalsmeer neemt je vanaf nu iedere vrijdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur mee terug in de tijd, met een oude Top 40-lijst.

Naar de week waarin je 18 werd, je ging trouwen of een bijzondere zomervakantie bijvoorbeeld. Even de corona vergeten en samen met DJ Frank Bunnik écht even helemaal terug in de tijd, want je hoort ze alle veertig inclusief de vergeten hitjes en guilty pleasures én bekende jingles uit die tijd. Wil je ook een Top 40 uit een bepaalde week horen, vanaf 1965? Laat het weten via frank@radioaalsmeer.nl.

Weer pubquiz bij de ‘Mark en Eric show’
De ‘Mark en Eric Show’ verbindt Kudelstaart en Aalsmeer en brengt meer dan 100 huiskamers in beweging met de pubquiz. Afgelopen vrijdag vond de tweede editie plaats. ‘Na afloop van de show kwamen er weer zoveel positieve reacties binnen, vanuit Aalsmeer maar ook vanuit Ter Aar en zelfs Amsterdam, dat we hebben besloten het aankomende vrijdag op 17 april nog een keer te doen, de derde editie!’, aldus sidekick Joyce Overvliet. Luisteraars van ‘De Mark en Eric Show’ worden tijdens de radio-uitzending opgeroepen om Radio Aalsmeer TV (kanaal 12, Caiway) aan te zetten en in te loggen op een ZOOM account. Dit maakt het mogelijk om de vragen van de pubquiz te zien en bij elkaar in de huiskamer te kijken. De vragen variëren van algemene vragen, muziekvragen, tot vragen over (oud-)Aalsmeer, die in samenwerking met Aalsmeerse instanties worden gemaakt. Ook wordt er aandacht geschonken aan lokale ondernemers door ze een rol te geven in de Pubquiz in de vorm van een videoboodschap voor de kandidaten. Via een digitaal antwoordformulier kan je de antwoorden inleveren. De winnaar wint 1,5 meter eeuwige roem. Door de formule achter deze show vier je thuis je eigen feestje, met het gevoel dat je met elkaar bent. Ga voor meer informatie naar de Instagram van de ‘Mark en Eric Show’; @markeneric, of naar www.markeneric.nl. Aanstaande vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur op Radio Aalsmeer, radioaalsmeer.nl en op TV op kanaal 12 (Caiway).

‘DownTown Radio’ over therapiehond
Dennis, Rinus en Ilse zijn er zaterdag om 14.00 uur weer met hun maandelijkse programma ‘DownTown Radio’. Deze keer gaan ze in gesprek met Karin en Patricia van Karpa Coaching over coaching met een therapiehond. Ook Stichting Dag van je Leven komt aan het woord over een mooie actie op 5 mei en de programmamakers gaan skypen met verschillende kanjers die nu ook noodgedwongen binnen moeten blijven. 

‘Blikopener Radio’ gaat offline
De wereld verandert rap. We doen steeds meer via de computer of andere digitale middelen. Des te belangrijker dat we ook óffline met elkaar in gesprek blijven. Vertellis wil banden tussen mensen versterken door middel van diepgaande, interessante vragen. Ze ontwikkelden o.a.  vragenkaartspellen voor gezinnen en partners en een mindfulness-dagboek dat helpt bij zelfreflectie. Radiomakers Lennart en Esther praten met medeoprichter Bart over het ontstaan van Vertellis, over wat ze bereikt hebben en hun plannen voor de toekomst. Deze week focussen we ons dus op offline producten in plaats van de gebruikelijke online producten. Een fijne ‘tegenhanger’ op maandag 20 april om 18.00 uur. 

‘Young Ones’ over Junior Pramenrace
Veel evenementen vallen door de coronacrisis weg. Wat gaat het SPIE-bestuur doen met de pramenraces? Jonas en Stevan gaan met ze in gesprek over hun plannen en hun bezigheden. Want ze zitten zeker niet stil. Ook is er aandacht voor scholieren en sportieve bezigheden. 

Het jeugdprogramma kun je beluisteren of bekijken op woensdagavond 22 april om 19.00 uur. 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Echt Esther’ over impact corona in Aalsmeer

‘Echt Esther’ is live terug op de donderdagavond, in een wereld die totaal op zijn kop staat. Samen met collega-radiomaker Ilse Zethof spreekt Esther Sparnaaij, die weer terug is van haar zwangerschapsverlof en trotse moeder is geworden van Stef, mensen uit de regio die allemaal worden geraakt door de coronacrisis. Nicole … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: