Stelling Nemen met Museum De Ronde Venen op Fort Botshol


Geplaatst op: 12 september 2011

De hele maand september staan de forten van de Stelling van Amsterdam in het teken van het cultuur en geschiedenis voor het project Stelling Nemen van stichting Cultura. Speciaal voor dit evenement organiseren museum, NME en IVN op zaterdag 17 september een groots festijn in Museum De Ronde Venen en op het Fort in de Botshol met allerlei activiteiten. Tussen het museum en het fort rijdt een historische pendelbus. Zorg dat je erbij bent, want het is een eenmalige en unieke kans om dit fort van Natuurmonumenten te bezichtigen!

Voor de feestelijkheden op 17 september staat Museum De Ronde Venen helemaal in het teken van Stelling Nemen. In het museum kunt u de expositie "Uitstekend werk..." bezichtigen over de laatste Veensteekmachine, welke speciaal voor dit evenement ook gestart wordt. Daarnaast zal veendichter Hans Krüse ieder uur voordragen uit eigen werk. Kinderen kunnen meedoen aan een leuke puzzeltocht door het museum.

Vanaf het museum brengt een historische pendelbus u gratis naar het fort in de Botshol. Op het fort is vervolgens van alles te beleven. Er is een expositie over de forten en de waterlinies te zien en geheel in stijl geklede verhalenvertellers nemen u mee naar andere tijden. Naast historie komt ook de unieke natuur van fort Botshol aan bod. Een vrijwilliger van natuurmonumenten voorziet u van de nodige informatie. Vanaf een uitkijkpost kunt u samen met een IVN gids de bijzondere vogels in natuurgebied de Waverhoek bekijken. U kunt gebruik maken van de pendelbus om weer terug naar het museum te gaan. Maar u kunt er ook voor kiezen om met behulp van een speciale wandelkaart en -route terug naar het museum te lopen (+/-5 km). Onderweg wordt u op diverse punten geïnformeerd over het landschap en de natuur.

Voor kinderen is er deze dag ook veel leuks te beleven. Met behulp van een slotenkist kun je het leven in en om het water ontdekken. Of ga met een gids van het IVN met een professionele verrekijker vogels kijken in de natuur. Daarna kun je met de oude pendelbus weer mee terug, maar je kunt wandelen naar het museum. Je leent dan een avonturenrugzak en beleeft al wandelend natuuravonturen. Deze ontdektocht is ongeveer 5 km. lang.

Museum De Ronde Venen opent om 13.00 uur haar deuren en is de hele dag gratis toegankelijk. Ook de toegang tot de bus en het fort zijn gratis. Het is aan te bevelen laarzen of ander dicht schoeisel te dragen op het fort. In verband met beperkte parkeermogelijkheden bij het fort kunt u het best met de pendelbus of de fiets naar het fort komen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stelling Nemen met Museum De Ronde Venen op Fort Botshol

De hele maand september staan de forten van de Stelling van Amsterdam in het teken van het cultuur en geschiedenis voor het project Stelling Nemen van stichting Cultura. Speciaal voor dit evenement organiseren museum, NME en IVN op zaterdag 17 september een groots festijn in Museum De Ronde Venen en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: