001 - Escaperoom aglemeen
“Bakkie Troost’ voor Voedselbank De Ronde Venen

“Bakkie Troost’ voor Voedselbank De Ronde Venen


Geplaatst op: 20 april 2020

Ook de Voedselbanken worden hard getroffen door het corona virus. Ze hebben te maken met de uitval van oudere vrijwilligers, minder aanvoer van voedsel, logisitieke aanpassingen en de verwachte groei van het aantal mensen die afhankelijk is van de voedselbanken.

Daarom is nu de landelijke publiekscampagne “Stay Safe en Geef’ gestart voor financiële donaties. Geld is hard nodig om de toename in de aanvragen voor voedselhulp op te vangen.

Ook Voedselbank De Ronde Venen heeft te maken met deze problemen en is na een tijdelijke sluiting weer mondjesmaat geopend. Door inventieve maatregelen en steun van inwoners, gemeente en ondernemers kunnen de 120 cliënten namelijk de komende tijd op aangepaste wijze ondersteund worden.   

Landelijke Lionsclubs actie ‘Koffie voor de voedselbanken’

Des te welkomer in deze lastige tijd was dan ook de ontvangst van maar liefst 1.816 pakken koffie deze maand bij Voedselbank De Ronde Venen. 

Deze donatie volgde uit de jaarlijkse December actie van de Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen, Abcoude-Baambrugge en de Voedselbank om DE punten in te zamelen en te verzilveren tegen koffie voor de voedselbank. In onze gemeente is ook dit keer weer massaal gehoor gegeven om maar liefst 500.000 DE punten te doneren aan deze actie. De Lionsclubs willen al deze donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie! 

Landelijk werden er maar liefst 65 miljoen DE waardepunten ingezameld, door de 20% verhoging van Douwe Egberts goed voor 134.000 pakken koffie voor de voedselbanken.

Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie is een eerste “levensbehoefte’, maar is ook duur en bederft niet. Het komt daardoor maar zelden in het voedselpakket van de Voedselbanken terecht. Zeker in deze tijden is een ‘bakkie troost’ zeer welkom.

Voorzitter Voedselbank De Ronde Venen Kees Schouten: “Door dit fantastische initiatief kunnen de 120 gezinnen bij onze voedselbank voor ruim een half jaar van koffie worden voorzien. We danken opnieuw de Lionsclubs, al hun donateurs en Douwe Egberts daarom van harte!” 

Deze actie is zeker weer voor herhaling vatbaar, dus bewaar uw DE punten voor de volgende inzameling in december 2020! 


Laatst bewerkt op: 20 april 2020 20:27

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

“Bakkie Troost’ voor Voedselbank De Ronde Venen

Ook de Voedselbanken worden hard getroffen door het corona virus. Ze hebben te maken met de uitval van oudere vrijwilligers, minder aanvoer van voedsel, logisitieke aanpassingen en de verwachte groei van het aantal mensen die afhankelijk is van de voedselbanken. Daarom is nu de landelijke publiekscampagne “Stay Safe en Geef’ … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: