001 -Family
Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer: Noodhulp voor Nepal in Coronacrisis

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer: Noodhulp voor Nepal in Coronacrisis


Geplaatst op: 21 april 2020

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer ondersteunt al meer dan 15 jaar projecten in Nepal, met name in Chepang Hills en het dorp Tobang. Het project voor het realiseren van 33 drinkwatertanks is voltooid. Maar het Coronavirus heeft ook Nepal bereikt en de regering aldaar heeft een totale lockdown afgekondigd en is inmiddels alweer verlengd. Dit betekent dat voor veel gezinnen een voedselgebrek is ontstaan. 

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer werkt in Nepal samen met SVSI, een non-profitorganisatie met armoedebestrijding als belangrijkste doelstelling. Zij kwamen bij de start van de Coronamaatregelen direct al in actie. Via hen werd zeep uitgedeeld in o.a. Tobang. Ook werden de mensen bewust gemaakt van de noodzaak om de handen goed te wassen. De Aalsmeerse stichting heeft deze snelle actie financieel ondersteund, o.a. met hulp van enkele sponsoren.  

De volgende actie is voedselpakketten uitdelen aan de allerarmsten

Tijdens de eerste lock down kon de regering veelal de armere gezinnen van voedsel voorzien. Echter de financiële middelen zijn nu niet meer toereikend en zij zijn afhankelijk van donaties. SVSI maakt voedselpakketten bestaande uit rijst, linzen, zout, olie en gedroogde groente. Een voedselpakket kost 25 euro. Hiervan kan een familie ongeveer 15 dagen leven. 

Tilu, die in Tobang woont zal, samen met enkele dorpsoudsten, deze pakketten bij families in zijn dorp brengen. De lokale regering coördineert de distributie en houdt de voorraad bij, zodat er een eerlijke verdeling en indien nodig ook voor langere termijn voedsel is. 

Het doel van de Aalsmeerse stichting is om zoveel mogelijk pakketten uit te laten delen en vragen uw hulp om dit financieel mogelijk te maken. Helpt u mee? U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer NL89 RABO 0332 7602 51 ten name van Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer, onder vermelding van “noodfonds”. Via de website www.nepalbenefietaalsmeer.nl/doneer/geef is het ook mogelijk om via Ideal een donatie te doen. De stichting is dankbaar voor elk bedrag dat binnenkomt. 

Verdubbeling bedrag door OSA

Bij Stichting Ontwikkelings Samenwerking Aalsmeer (OSA) wordt een aanvraag ingediend voor verdubbeling van het binnengekomen bedrag. Zij maken voor deze noodtoestand een uitzondering voor wat betreft de voorwaarden om evenementen en acties te ondernemen en fondsen te werven. 
Laatst bewerkt op: 21 april 2020 15:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer: Noodhulp voor Nepal in Coronacrisis

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer ondersteunt al meer dan 15 jaar projecten in Nepal, met name in Chepang Hills en het dorp Tobang. Het project voor het realiseren van 33 drinkwatertanks is voltooid. Maar het Coronavirus heeft ook Nepal bereikt en de regering aldaar heeft een totale lockdown afgekondigd en is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: