001 - Escaperoom aglemeen
Nieuw verhalenprogramma voor kinderen op Radio Aalsmeer

Nieuw verhalenprogramma voor kinderen op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 21 april 2020

Radio Aalsmeer is weer een nieuw programma voor kinderen rijker. Ouders en kinderen moeten ineens thuisblijven en daar school(werk) doen. Radio Aalsmeer heeft sinds het begin van de crisis al een speciale kinderprogrammering om de dagen een beetje op te vrolijken. Daar komt nu een verhalenprogramma ‘Verhalenderwijs’ bij. Marion Geisler leest iedere woensdag tussen 16.00 en 17.00 uur kinderverhalen voor en tussendoor is er gezellige muziek. Marion kent u misschien al van de Radio Aalsmeer nieuwsflitsen en gaat nu, met Rinus van Itterzon voor de techniek, het nieuwe programma starten. Tijdens de eerste uitzending was Gerard Zelen in de uitzending, die bekend is van de poppenkast op de kinderboerderij. Terugluisteren kan via radioaalsmeer.nl/uitzending-gemist. 

Kinderboerderij bij Let’s Go en Stay Home

Ook deze week kan je weer iedere schooldag tussen 17.00 en 18.00 uur luisteren naar Let’s Go en Stay Home. Iedere dag zorgen Kim, Lennart en Niels voor een gezellige uitzending met leuke onderwerpen en gezellige muziek. En het leuke is dat je er niet alleen naar kan luisteren maar je het programma ook via je tv kan volgen. Natuurlijk zijn er ook deze week weer leuke filmpjes van o.a. Maartje, Roy en Justin en tips van de Bibliotheek Aalsmeer. En natuurlijk kan je ook nog steeds je eigen filmpjes en foto’s insturen. Dat kan naar de Let’s Go App 06-22 27 92 38. Hier kan je ook verzoekjes op aanvragen door een (spraak)berichtje te sturen. Alle foto’s, filmpjes en verzoekjes hoor je dan weer terug bij ons in de uitzending. 

Deze week is er een nieuw item van onder andere de kinderboerderij. En jij mag bepalen wat het leukste Koningsspelen-nummer is van Kinderen voor Kinderen. Ook hoor je meer over de komende verkiezingen van de Kinderburgemeester. Kim geeft antwoord op de vraag waar je brief voor de Koning heen moet en sluiten we de week weer dansend af. 

Regionaal Corona nieuws bij ‘Echt Esther’
Bij ‘Echt Esther’ donderdag om 19.00 uur wederom aandacht voor de gevolgen van het Coronavirus voor de mensen in de regio. Dennis Wijnhout schuift naast Esther Sparnaaij aan als co-host en via Zoom praten zij met Ted Kloosterboer, Arthur Kramer, Angèle Aartman en Franka Riesmeijer. Ted is directeur en oprichter van Stichting Praat, die kindermishandeling bespreekbaar maken. In deze tijd van de coronamaatregelen denkt Praat mee over hoe ze gezinnen kunnen bereiken en ondersteunen die het nu ongelofelijk zwaar hebben. Arthur is opgegroeid met en tussen de bloemen en werkzaam voor een veredelaar en vermeerderaar van snijbloemen. De handel ligt bijna helemaal stil. Wat zijn zijn verwachtingen voor de handel in Aalsmeer na deze crisis? Angèle en Franka helpen met plezier klanten vanuit een bekende boekhandel in Aalsmeer. Ook in de winkel gaat alles anders, maar mensen hebben nu wel de tijd voor een boek. Dat is precies de reden dat Angele een lockdown boeken top vijf gaat delen. Heb jij een leuke vraag voor één van de gasten of wil je graag een eigen ervaring delen? Mail dan voor 23 april naar esther@radioaalsmeer.nl. 

‘Sem op Zaterdag’
Sem van Hest zit na drie weken weer terug achter de knoppen bij zijn radioprogramma ‘Sem op Zaterdag’. Hij is hersteld van een lichte herseninfarct en gaat weer met plezier de radiostudio in. Zaterdag draait hij weer lekker muziek en besteedt hij tussen 10.00 en 12.00 uur aandacht aan Liesbeth List en Louis van Dijk, die ons deze maand ontvallen zijn.

Technologie en China in ‘Blikopener Radio’
Mensen dichter bij elkaar en zichzelf brengen. Dat is de missie van Vertellis. Medeoprichter Bart Kloosterhuis was maandag 20 april via een videoverbinding te gast bij ‘Blikopener Radio’. “Hoe beter jij in je vel zit, hoe gelukkiger je bent en hoe gelukkiger je anderen om je heen maakt.” Daarom hebben ze producten ontwikkeld die de ‘relatie’ met jezelf en de relatie tussen mensen verbeteren. Denk aan kaartspellen met diepgaande vragen, een planner en een mindfulnessboek. En juist in deze tijd van social distancing denken mensen veel na over hun verbinding met anderen. “Ik denk dat veel mensen nu denken: gooi ik deze tijd weg of ga ik er iets nuttigs mee doen; stilstaan en reflecteren?” aldus Bart. Verder deze avond o.a.: Samira Salman besprak tools waarmee je podcasts-interviews online kunt opnemen, Esther Gons over organisaties die creatief denken in deze tijd en een gesprek met Dimitry Vleugel over de ontwikkeling van corona-apps. Uitzending 59 van ‘Blikopener Radio’ luister (en kijk!) je terug via de website van Radio Aalsmeer. De komende twee weken is er geen uitzending vanwege Koningsdag (Woningsdag) en Dodenherdenking. ‘Blikopener Radio’ is er weer op maandag 11 mei met als gast Ed Sander. Hij is medeoprichter van ChinaTalk, een organisatie die expert is in met name e-commerce, cultuurverschillen en digitale innovatie in China. Laatst bewerkt op: 21 april 2020 15:45

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuw verhalenprogramma voor kinderen op Radio Aalsmeer

Radio Aalsmeer is weer een nieuw programma voor kinderen rijker. Ouders en kinderen moeten ineens thuisblijven en daar school(werk) doen. Radio Aalsmeer heeft sinds het begin van de crisis al een speciale kinderprogrammering om de dagen een beetje op te vrolijken. Daar komt nu een verhalenprogramma ‘Verhalenderwijs’ bij. Marion Geisler … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: