001 - Escaperoom aglemeen
De Kleine Weelde Uithoorn uitgebreid met 24 starterswoningen

De Kleine Weelde Uithoorn uitgebreid met 24 starterswoningen


Geplaatst op: 24 april 2020

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het bouwproject De Kleine Weelde. Aan de rand van De Kwakel krijgt het voormalige glastuinbouwgebied De Iepenlaan een compleet andere invulling. Ontwikkelaar Timpaan en de gemeente Uithoorn hebben de afgelopen periode afspraken gemaakt over het laatste deel en dit is afgelopen week vast gelegd in een overeenkomst om 24 koopwoningen in het starterssegment te realiseren. 

Samenwerking met Timpaan

De gemeente heeft met ontwikkelaar Timpaan de afgelopen jaren afspraken gemaakt over drie bouwlocaties in dit gebied. Timpaan heeft voor deze projecten De Kleine Weelde bedacht en bestaat uit een ontwikkeling van woningen verdeeld over 3 velden. 2 van de 3 velden worden op dit moment bebouwd. Over het laatste veld, ook wel veld C genoemd, hebben de gemeente en Timpaan de laatste afspraken met elkaar vastgelegd in een koopovereenkomst. Eén van de belangrijkste afspraken die zijn gemaakt is dat inwoners van Uithoorn en de Kwakel voorrang krijgen bij de verkoop. De verkoopprijzen van de woningen liggen tussen € 200.000,- tot € 240.000,- en zijn daardoor ook financieel aantrekkelijk voor een doelgroep met een minder hoog inkomen.

Smartwoningen

Het project De Kleine Weelde wordt dus uitgebreid met 24 zogeheten Smartwoningen, waarvan de verkoop start op 7 mei.  Directeur Ingeborg de Jong: “De Smartwoningen passen perfect bij de missie van Timpaan: het creëren van betaalbare woningen met kwaliteit. Dat we ons duurzame concept op zo'n mooie locatie mogen neerzetten maakt het helemaal af. Wij zijn verheugd dat we dit samen met de gemeente Uithoorn en Vastbouw kunnen oppakken. Zo helpen we een- of tweepersoonshuishoudens, of dit nu starters, singles of senioren zijn, aan een mooie woning!”

Grote behoefte en andere invulling 

Wethouder Jan Hazen is blij met deze afspraken en dit voorziet zeker in een grote behoefte. “Met dit project komen er betaalbare woningen waar met name voor starters veel vraag naar is binnen Uithoorn en De Kwakel. Met de bouw en realisatie van De Kleine Weelde komt er ook een afronding van het project Iepenlaan. De afgelopen jaren zijn alle woonkavels verkocht, ingericht en is er een park gerealiseerd. Daarmee heeft dit voormalige kassengebied een geweldige andere invulling gekregen”. 


Laatst bewerkt op: 24 april 2020 10:33

Bron: Ingezonden Stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Kleine Weelde Uithoorn uitgebreid met 24 starterswoningen

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het bouwproject De Kleine Weelde. Aan de rand van De Kwakel krijgt het voormalige glastuinbouwgebied De Iepenlaan een compleet andere invulling. Ontwikkelaar Timpaan en de gemeente Uithoorn hebben de afgelopen periode afspraken gemaakt over het laatste deel en dit is afgelopen week … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: