001 -Family
Zandeilanden Vinkeveen druk bezocht; sluiten niet de voorkeur maar op deze manier wel noodzakelijk

Zandeilanden Vinkeveen druk bezocht; sluiten niet de voorkeur maar op deze manier wel noodzakelijk


Geplaatst op: 24 april 2020

Gemeente De Ronde Venen heeft samen met haar ketenpartners, de politie en recreatieschap Midden-Nederland, een spoed overleg gehad over de recreatie en het coronavirus. Donderdag waren de recreatieterreinen en dan met name de zandeilanden aan de Vinkeveense Plassen druk bezocht en werden de maatregelen op het coronavirus te bestrijden aan de laars gelapt.

De afdeling integrale veiligheid van de gemeente keek vrijdagochtend samen met handhavers, politie en boa's van het recreatieschap naar diverse mogelijkheden waaronder het volledig afsluiten van de eilanden. Dat laatste heeft niet de voorkeur maar als de instanties terugblikken op donderdag kan dat wel noodzakelijk zijn.

Volgens de ketenpartners is het advies aan iedereen nog steeds thuis te blijven. Zij begrijpen dat een stukje ontspanning en recreatie in deze tijd ook noodzakelijk is, maar willen dan wel dat dit veilig gebeurd. Ook op de eilanden gelden de maatregelen om het virus te bestrijden en is afstand houden verplicht en samenscholing verboden. De instanties gaan vanaf vandaag nog strenger handhaven en de eerste bekeuringen zijn al uitgeschreven.

De gemeente heeft inmiddels extra borden laten plaatsen, dienstroosters van de opsporingsambtenaren zijn aangepast om nog meer en beter te kunnen handhaven en de politie liet weten extra capaciteit achter de hand te hebben wanneer dit noodzakelijk is.

De instanties benadrukten thuis te blijven en wanneer je een bezoek brengt aan één van de recreatieplekken dit veilig te doen. Mochten de genomen maatregelen niet werken dan zit er nog maar één ding op en dat is het sluiten van alle recreatieterreinen.


Laatst bewerkt op: 24 april 2020 14:08

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zandeilanden Vinkeveen druk bezocht; sluiten niet de voorkeur maar op deze manier wel noodzakelijk

Gemeente De Ronde Venen heeft samen met haar ketenpartners, de politie en recreatieschap Midden-Nederland, een spoed overleg gehad over de recreatie en het coronavirus. Donderdag waren de recreatieterreinen en dan met name de zandeilanden aan de Vinkeveense Plassen druk bezocht en werden de maatregelen op het coronavirus te bestrijden aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: