001 - Escaperoom aglemeen
Vissenbossen in Vinkeveense Plassen

Vissenbossen in Vinkeveense Plassen


Geplaatst op: 29 april 2020

Recreatieschap Stichtse Groenlanden laat vissenbossen aanleggen in de Vinkeveense Plassen. Vissenbossen bestaan uit een dubbele rij palen in het water, die is opgevuld met takken. Tussen die takken ontstaan holtes waarin vis zich kan verschuilen tegen natuurlijke vijanden en voedsel kan vinden. Ook bieden vissenbossen meer paai- en opgroeimogelijkheden in water.

De vissenbossen in de Vinkeveense Plassen worden aangelegd op de plekken waar onder water restanten van legakkers liggen. Deze legakkers, langgerekte eilanden waar vroeger gestoken en opgebaggerd veen te drogen werd gelegd, zijn in de loop van de tijd deels verdwenen door golfslag. De vissenbossen herstellen zo de oude structuren die kenmerkend zijn voor het veenontginningsgebied en daarmee van cultuurhistorische waarde.

Het project is een lokaal initiatief en wordt uitgevoerd door Recreatie Midden-Nederland, in samenwerking met Jacht- en Visserijvereniging De Goede Vangst uit Vinkeveen.


Laatst bewerkt op: 29 april 2020 06:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vissenbossen in Vinkeveense Plassen

Recreatieschap Stichtse Groenlanden laat vissenbossen aanleggen in de Vinkeveense Plassen. Vissenbossen bestaan uit een dubbele rij palen in het water, die is opgevuld met takken. Tussen die takken ontstaan holtes waarin vis zich kan verschuilen tegen natuurlijke vijanden en voedsel kan vinden. Ook bieden vissenbossen meer paai- en opgroeimogelijkheden in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: