Radio Aalsmeer maakt Woningsdag tot groot thuisfeest

Radio Aalsmeer maakt Woningsdag tot groot thuisfeest


Geplaatst op: 29 april 2020

De programmamakers van Radio Aalsmeer hebben weer voor een unieke stunt gezorgd. Toen bekend werd dat Koningsdag noodgedwongen werd omgedoopt tot Woningsdag, is gelijk begonnen met de voorbereidingen voor een creatieve invulling van wat een heel bijzondere dag zou worden. Na het kinderprogramma ‘Let’s Go’, met deze keer Jonas en Robert in de eigen radiostudio, werd er live overgeschakeld naar het normaalgesproken niet-toegankelijke dak van Studio’s Aalsmeer. Lokale DJ’s die zich na een oproep afgelopen week hadden aangemeld, lieten tussen 12.00 en 20.00 uur hun draaikunsten zien en horen, met een prachtig uitzicht over Aalsmeer. De lekkerste beats waren te horen op de lokale radio, maar ook op tv was het plezier van de DJ’s te bewonderen. Na een uurtje ‘opwarmen’ met gastheren Lennart, Niels en Frederik mochten achtereenvolgens Timan Rebel, DJ Vossie, DJ BigBossMan, RIVA, Rich8art, DJ Marty, Eric Spaargaren en Mexs zich uitleven op het dak. Vanuit je eigen tuin of huis kon je op veilige afstand mee feesten. De hele dag stroomden er dan ook enthousiaste reacties binnen vanuit Aalsmeer, Kudelstaart en zelfs (ver) daarbuiten.

Het Radio Aalsmeer Woningsdag-programma ging om 20.00 uur verder met de inmiddels befaamde ‘Mark en Eric’ pubquiz. Deze Oranje-editie was wederom een groot succes met meer dan 175 deelnemende teams. 100 teams kwamen op televisie in beeld via Zoom, het maximum aantal dat de video chat aan kon. Ook de telefoon stond roodgloeiend tijdens de uitzending.  Met vragen over Holland, het Koningshuis en de Hollandse Hits-ronde konden de deelnemers strijden voor 1,5 meter eeuwige roem en een heerlijke aardbeienslof van Ab Müller. De programmamakers beraden zich over een volgende editie van de pubquiz. Houd hiervoor de Facebook en de Instagram @markeneric in de gaten.

De hele dag was zowel op radio als televisie live te volgen. Deze uitzending werd mede mogelijk gemaakt door Eventec, Poppodium N201 en Studio’s Aalsmeer. De opnames worden de komende periode door Radio Aalsmeer online beschikbaar gemaakt. 

Ook in de meivakantie iedere dag ‘Let’s Go’
Ook deze meivakantie zijn Kim, Lennart en Niels dagelijks van maandag tot en met vrijdag om 17.00 uur te horen en te zien op de radio en op televisie met het gezellige kinderprogramma ‘Let’s Go’. Iedere dag zijn er leuke interviews en is er vrolijke muziek. En ook de vaste items met muziekjuf Maartje, de kinderboerderij en de bibliotheek komen weer voorbij. Heb jij een leuk liedje dat je wilt horen of heb je een foto of een filmpje van wat je aan het doen bent deze vakantie? Stuur het dan naar letsgo@radioaalsmeer.nl of via de app naar nummer 06-22 27 92 38. ‘Let’s Go’ is ook te volgen via facebook https://www.facebook.com/letsgoradioaalsmeer/

Kennismaken met verschillende muziekstijlen bij ‘All About Music’
Woensdag 6 mei om 18.00 uur een keer niet één uur, maar gezellig twee uur ‘All About Music’ op Radio Aalsmeer. Muziekkenner Stevan van der Voet laat je o.a. kennis maken met de nieuwste pareltjes uit muziekbranche die je wellicht nog niet eens kent. Je kan van ‘All About Music’ een lekkere mix van muziek verwachten; van Pop tot Dance en van Nederlandstalig tot Soul. Elk nummer heeft een verhaal en daar gaat juist dit programma over. De interactie wordt ook opgezocht met de luisteraar via Instagram, maar Stevan heeft ook interessante interviews met diverse Artiesten. Na zijn show is jouw spotify playlist weer helemaal up to date.

Coronakansen en uitdagingen bij ‘Echt Esther’

Ben jij al corona moe? Toch moeten we nog even dealen met deze nieuwe surrealistische werkelijkheid. Ook deze donderdagavond praat Esther Sparnaaij in haar programma ‘Echt Esther’ met verschillende mensen over de kansen en uitdagingen die de coronacrisis met zich meebrengt. Met Mercedes-Benz dealer Cor Millenaar praat ze over hoe hij nu iets kan betekenen voor zijn klanten. Met Lydia Vlasman, eigenaresse van Hotel Lakeside, over de 1,5 meter maatschappij in de horeca, kan dat? En met Clara Overes (passietest coach) over werken vanuit je passie. Zijn daarvoor ook mogelijkheden ondanks dat we nu zo veel mogelijk moeten thuiswerken? We sluiten het uur af met de tweewekelijkse column van Truus Oudendijk, waarbij we weer een persoonlijk inkijkje in haar leven krijgen. Meeluisteren of kijken kan vanaf 19:00 uur via www.radioaalsmeer.nl . Heb jij een vraag voor een van de gasten? Mail deze dan naar esther@radioaalsmeer.nl

‘Sem op Zaterdag’ over bezetting en vrijheid
Zaterdagochtend om 10.00 uur is Sem van Hest er weer met twee uurtjes ‘Sem op Zaterdag’. Twee dagen voor dodenherdenking en een dag voor de viering van 75 jaar vrijheid, staat het programma in het teken van bezetting en vrijheid. Muziek uit de bezettingsjaren, de bevrijding en op vrijheid gebaseerd. Zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur een voorbereiding op een gedenkwaardige week, vrijheid op anderhalve meter.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer maakt Woningsdag tot groot thuisfeest

De programmamakers van Radio Aalsmeer hebben weer voor een unieke stunt gezorgd. Toen bekend werd dat Koningsdag noodgedwongen werd omgedoopt tot Woningsdag, is gelijk begonnen met de voorbereidingen voor een creatieve invulling van wat een heel bijzondere dag zou worden. Na het kinderprogramma ‘Let’s Go’, met deze keer Jonas en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: