001 -Family

Culinaire Venen ondanks voortijdig einde toch zeer geslaagd


Geplaatst op: 12 september 2011

De zesde editie van het culinaire evenement Culinaire Venen op het Raadhuisplein in Mijdrecht is opnieuw een succes geworden. Het feit dat de organisatie besloot vanwege een afgegeven weeralarm van het KNMI een uur eerder te stoppen, bleek de pret nauwelijks te drukken. De hele middag en avond deden bezoekers van het evenement zich te goed aan de hapjes, gerechtjes, wijnen en champagnes van de tien deelnemende horecabedrijven.

Hoewel het voorspelde noodweer, alarmcode oranje, Mijdrecht op een haar na miste, nam de organisatie het zekere voor het onzekere. Voorzitter Jan Driessen van de Stichting Culinaire Venen: "We hebben allemaal nog vers in het geheugen wat noodweer kan aanrichten en we hebben geen enkel risico willen lopen. Uiteindelijk is alleen de slotact van Charming, Proud & Gorgeous in het water gevallen, maar totdat de eerste regendruppels vielen heeft men kunnen genieten van een prachtige middag en avond."

Het evenement werd officieel geopend door burgemeester Marianne Burgman van De Ronde Venen. Direct daarna ging de jury, voor de gelegenheid aangevuld met TV-kok Leon Mazairac, aan de slag om te bepalen aan welk van de deelnemende restaurants de Culinaire Nol zou worden uitgereikt. Deze wisseltrofee is een eerbetoon aan de overleden Mijdrechtse restauranthouder Nol Vermeulen, voor het bedrijf dat zich tijdens de Culinaire Venen het best presenteert.

Ondertussen konden de bezoekers culinair genieten bij de paviljoens van B&D Catering Hospitality Support, Boven Water, Brasserie De Waard, Corfu, II Gusto, Le Virage, Lust!, Prinselijk Proeven, Rendez-Vous en s'Anders. Ook IJssalon Opera uit Mijdrecht was aanwezig. Tussendoor werd het publiek getrakteerd op optredens van Heavy Hoempa, ballonnengoochelaar Justin, de tafelgoocheltrucs van Peter Vogel, een Griekse dansshow en de vocale kwaliteiten van zangeres/actrice Sandy Kandau.
Vanwege het grote aantal kinderen, besloot goochelaar Justin een speciale kindershow in te lassen, waarbij de kids om hem heen op het podium mochten komen zitten.
Bijzonder veel aandacht was er voor de groots aangekondigde show van de wintercollecties van acht Mijdrechtse ondernemers: Bonne Nuit, El Fuego, Hans Winter Brillen, Prego Mannenmode, Swaab Juweliers, de babySUITE, Backstage Hairfashion en Ciao Bella.

Culinaire Nol naar Grieks Specialiteitenrestaurant Corfu
Aan het begin van de avond kon juryvoorzitter Gerrit Verweij bekend maken dat Grieks Specialiteiten-restaurant Corfu de Culinaire Nol 2011 heeft gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van met name de passie die eigenaar Jannis Mitropoulos in zijn gerechten stopt. Een eervolle vermelding was er voor Restaurant Boven Water, dat dit voorjaar startte met een geheel nieuw team. "Veelbelovend," luidde het oordeel van de jury.

Het goede doel: A Sister's Hope
Van elk verkocht Rabomuntje, waarmee men hapjes en drankjes kon betalen, was 50 cent bestemd voor A Sister's Hope, een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar borstkanker. Op 8 en 9 oktober a.s. wordt in dit kader een groots evenement georganiseerd, A Sister's Hope 60K-Walk; een tweedaagse wandeling van 60 kilometer. Marianne Verschoor uit Mijdrecht is één van de deelnemers aan deze loop. Zij kreeg samen met oud-atlete Olga Commandeur, ambassadeur van A Sister's Hope, door Culinaire Venen-voorzitter Jan Driessen een symbolische cheque uitgereikt van 6.000 euro, de voorlopige opbrengst van het evenement. Voor wie de Culinaire Venen heeft gemist en toch wil doneren aan A Sisters Hope, kan terecht bij collectebussen bij diverse winkeliers in Abcoude en Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Culinaire Venen ondanks voortijdig einde toch zeer geslaagd

De zesde editie van het culinaire evenement Culinaire Venen op het Raadhuisplein in Mijdrecht is opnieuw een succes geworden. Het feit dat de organisatie besloot vanwege een afgegeven weeralarm van het KNMI een uur eerder te stoppen, bleek de pret nauwelijks te drukken. De hele middag en avond deden bezoekers … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: