001 - Escaperoom aglemeen
Dodenherdenking in iedere Aalsmeerse huiskamer

Dodenherdenking in iedere Aalsmeerse huiskamer


Geplaatst op: 3 mei 2020

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is ook het jaar waarin we vanwege het coronavirus de dodenherdenking en de 5 mei viering, anders vorm moeten geven. Geen bijeenkomsten in Kudelstaart en Oostende, maar alleen vanuit het raadhuis en zonder publiek. Radio Aalsmeer gaat er samen met de gemeente Aalsmeer voor zorgen dat de dodenherdenking desondanks te volgen is via radio en tv.

Vanaf 19.00 uur zal de lokale omroep een live uitzending verzorgen vanuit het raadhuis op zowel radio als televisie. Er zal uiteraard verslag worden gedaan van de herdenkingsceremonie. Ook zullen kinderburgemeester Berber Veldkamp en burgemeester Gido Oude Kotte op 1,5 meter afstand geïnterviewd worden. Daarnaast is er aandacht voor het boek ‘Kudelstaart in oorlogstijd’ dat op 5 mei gepresenteerd zal worden. Auteur en historicus Dick van Wees is aanwezig in de Burgerzaal en zal meer over het boek vertellen.

Documentaire
Na de twee minuten stilte en het Wilhelmus, zal er op RA-TV een speciale documentaire worden vertoond. Deze documentaire is in opdracht van de gemeente gemaakt door Ton Offerman. Daarin vertelt oud-wethouder Nico Borgman hoe hij als 12-jarige de Tweede Wereldoorlog in Aalsmeer heeft ervaren. De familie Borgman gaf destijds onderdak aan meerdere onderduikers. Deze film is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen uit groep 8, maar zeker ook interessant voor volwassenen.


Laatst bewerkt op: 3 mei 2020 03:38

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dodenherdenking in iedere Aalsmeerse huiskamer

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is ook het jaar waarin we vanwege het coronavirus de dodenherdenking en de 5 mei viering, anders vorm moeten geven. Geen bijeenkomsten in Kudelstaart en Oostende, maar alleen vanuit het raadhuis en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: