KDO triomfeert overtuigend in Aalsmeer

Geplaatst op: 12 september 2011

Afgelopen zondag stond voor KDO de altijd beladen streekderby in Aalsmeer tegen RKAV op het programma. Nadat beide clubs elkaar vorig jaar niet troffen, werd de burenruzie vanmiddag in ere hersteld. Kersverse hoofdtrainer Raymond de Jong kon deze middag niet beschikken over Michael Meijer (lies) en Erik Verbruggen (knie), dit gemis leverde basisplaatsen op voor verdedigers Frank Hogerwerf en Joost Samsom.

KDO beleefde tegen RKAV een droomstart, want na twee minuten spelen kwamen de Kwakelaars al op een 0-1 voorsprong. Een corner van Ronnie Olsthoorn werd verkeerd beoordeeld door de Aalsmeerse doelman Stefan van Halm. Spits Sven Vlasman kon hierdoor vrij inkoppen en deed dit ook. De bal belandde net over de lijn, waardoor KDO een prima start van de wedstrijd kende. Na deze vroege voorsprong bleven de Kwakelaars de wedstrijd dicteren en was RKAV vooral aanvallend onmachtig. In de 20e minuut kon de aanhang van KDO opnieuw juichen nadat Timo Kas, op aangeven van Joeri Stange, zijn persoonlijke duel wist te winnen en de 0-2 kon binnentikken. Door deze riante uitgangspositie kwam KDO in een zetel terecht. De Kwakelaars bleven de wedstrijd domineren en kregen nog diverse mogelijkheden om de streekderby voor rust definitief te beslissen. De Aalsmeerse grensrechter (tot tweemaal toe ten onrechte gevlagd voor buitenspel) en RKAV-doelman Van Halm (redding op schot Joeri Stange) wisten KDO van scoren af te houden.

In de rust werd Joost Samsom (last van 'kermis' rug) vervangen door Roy Klijn. Direct na rust was Mathijs van Rijn dichtbij de 0-3, maar zijn inzet in de korte hoek werd knap gekeerd door doelman Van Halm. In de 55e minuut liet de goedleidende scheidsrechter Zandbergen de grensrechter van RKAV links liggen (driemaal is scheepsrecht?) en had Sven Vlasman vrije doorgang aan de rechterkant. Vlasman behield het overzicht en wist Joeri Stange voor het doel te bedienen. Stange kon tegen de bal aanlopen en schoot de 0-3 prima tegen de touwen. In het laatste half uur werd het spel aan KDO-zijde iets slordiger, waardoor RKAV ruimte kon krijgen, met name op het middenveld. In de 80e minuut wisten de Aalsmeerders de eer te redden deze middag door de 1-3 binnen te schieten, wat ook de eindstand betekende.

Door de 3-1 overwinning van KDO gaan de Kwakelaars samen met Diemen (2-1 winst op Buitenveldert) aan de leiding in de vierde klasse E met zes punten uit twee wedstrijden. Volgende week speelt KDO de thuiswedstrijd tegen de nummer vijf Geinburgia (4 uit 2).
De Driemonders speelden net als KDO vorig seizoen nog in de derde klasse. De wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Vuurlijn, zorg dat u erbij bent!

De wedstrijd Sloterdijk 2 - KDO 2 kon eerder deze morgen geen doorgang vinden door het ontbreken van een geregistreerde KNVB-scheidsrechter.

Afgelopen zondag stond voor KDO de altijd beladen streekderby in Aalsmeer tegen RKAV op het programma. Nadat beide clubs elkaar vorig jaar niet troffen, werd de burenruzie vanmiddag in ere hersteld. Kersverse hoofdtrainer Raymond de Jong kon deze middag niet beschikken over Michael Meijer (lies) en Erik Verbruggen (knie), dit … Lees meer »