001 - Escaperoom aglemeen
ROM-koor gaat ook nu door

ROM-koor gaat ook nu door


Geplaatst op: 5 mei 2020

Iedereen heeft momenteel te maken met de maatregelen om de verspreiding van corona/COVID-19 te beperken. Het ROM-koor heeft sinds half maart niet meer ‘live’ met elkaar gerepeteerd. Maar dit betekend niet dat zij stil zitten. Al snel werd het initiatief genomen om elkaar online te ontmoeten op de wekelijkse repetitieavond via ZOOM. Daadwerkelijk samen zingen is helaas niet mogelijk, maar de leden kunnen thuis wel hun eigen partij meezingen. Onder leiding van dirigent Ferdinand Beuse wordt er op deze manier toch een repetitie gevoel gecreëerd. Compleet met gezellig even bijkletsen. 

Ondanks de bijzondere tijden en omstandigheden, mag een mooi jubileum natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan! Afgelopen donderdag hadden de koorleden tijdens de ZOOM-repetitie een suprise actie in petto voor dirigent Ferdinand. Tijdens het inzingen verscheen er  als een soort geluidloze flashmob bij iedereen een mooie boodschap of felicitatie voor zijn camera, speciaal voor Ferdinand. Hij is namelijk 10 jaar dirigent bij het ROM-koor. Uiteraard zal dit nog gevierd worden op het moment dat het weer verantwoord is om bij elkaar te komen.

De inmiddels traditionele bijdrage aan het Koningsdagconcert en de herdenking op 4 mei door het koor vonden dit jaar logischerwijs ook geen doorgang. Ook het geplande Bevrijdingsdagconcert in Wilnis waaraan het koor een aanzienlijke bijdrage zou leveren is geannuleerd. Om toch met elkaar iets bijzonders te kunnen doen in dit in meerdere opzichten uitzonderlijke jaar, is er voor gekozen om een speciale versie van “Als wij niets doen” op te nemen. 

Dit lied komt uit de musical “Soldaat van Oranje” en is zeer toepasselijk voor het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid in Nederland. De leden is gevraagd om thuis hun eigen partij in te zingen en deze in te sturen. Ferdinand heeft hier samen met koorlid Jörgen één geheel van gemaakt. Zo is het mogelijk gemaakt om als koor samen stil te staan bij 75 jaar vrijheid, vanuit huis. Het eindresultaat is sinds 4 mei online te bekijken.


Laatst bewerkt op: 5 mei 2020 11:18

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

ROM-koor gaat ook nu door

Iedereen heeft momenteel te maken met de maatregelen om de verspreiding van corona/COVID-19 te beperken. Het ROM-koor heeft sinds half maart niet meer ‘live’ met elkaar gerepeteerd. Maar dit betekend niet dat zij stil zitten. Al snel werd het initiatief genomen om elkaar online te ontmoeten op de wekelijkse repetitieavond … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: