001 - Escaperoom aglemeen
Schoonloopmat op rol

Schoonloopmat op rol


Geplaatst op: 18 juli 2020

Heb je net een lekkere boswandeling gemaakt met je hond? Dan wil je natuurlijk niet dat je hond al het vuil mee naar binnen loopt. De natte en vieze poten van je hond, maar ook het vuil onder je eigen schoenen, kunnen een flinke aanslag plegen op je mooie houten vloer. Hoe handig zou het zijn als je een droogloopmat hebt liggen bij de voordeur? Of misschien een combinatie van een schoonloopmat en een droogloopmat? Vieze voetafdrukken in je woning zijn dan voorgoed verleden tijd. Deze matten houden namelijk al het vocht en vuil tegen

Een schoonloopmat op rol kopen
Wil je op meerdere plekken rondom het huis schoonloopmatten neerleggen? Dan is het aanschaffen van een schoonloopmat op rol een ideale oplossing. Zo kun je zelf de schoonloopmat op rol op maat snijden en neerleggen waar je wilt. Misschien heb je ook nog een vakantiehuis waar je een schoonloopmat neer wilt leggen? Of wat dacht je van een schoonloopmat bij de caravan? Een schoonloopmat op rol koop je tegenwoordig in verschillende maten en kleuren. Er is dus altijd wel een exemplaar te vinden wat mooi past bij de stijl van je huis.

Benieuwd naar het verschil tussen beide matten?
Hoewel beide matten veel op elkaar lijken en ze in principe beide de eigenschap hebben om je huis schoon en vochtvrij te houden, zijn er wel een aantal verschillen. Een droogloopmat zorgt ervoor dat al het vocht onder je schoenen weggezogen wordt. Een droogloopmat is vaak gemaakt van katoen met een hoog absorberend vermogen. Alleen al over de mat lopen zorgt ervoor dat je schoenen droog worden. Het zorgt er alleen niet voor dat je schoenen ook heel erg schoon worden. Dit komt omdat vuil op de mat blijft liggen. Een schoonloopmat daarentegen verzekert je ervan dat je schoenen niet alleen droog worden, maar ook schoon. Deze mat neemt het vocht op en absorbeert het vuil.

Een schoonloopmat wordt vaak gemaakt van ruwe vezels die het vuil onder je schoenen als het ware weg schrapen. De openingen die je vaak ziet in een deze mat, veroorzaakt door de gedraaide vezels, zorgen ervoor dat het vuil tussen de vezels naar beneden zakt. Vuil blijft hierdoor niet op de mat liggen en je loopt het hierdoor ook niet je huis in.

Combinatie droogloopmat en schoonloopmat
In de meest ideale situatie kies je voor een combinatie van de droogloopmat en de schoonloopmat. Een schoonloopmat leg je buiten neer, zodat het vuil daar achter blijft. Een droogloopmat leg je in de hal en deze maakt je schoenen droog. Zo sla je twee vliegen in één klap. Je hebt nooit meer last van vieze hondenpoten in huis en de droogloopmat zorgt daarnaast ook nog eens voor een veilige situatie. Vochtige vloeren hebben in veel gevallen al tot valpartijen geleid. Met een droogloopmat weet je zeker dat er geen ongelukken gebeuren in huis. En met alle mogelijkheden die je tegenwoordig hebt op het gebied van stijl, materiaal en kleur, is er altijd wel een mat die past in jouw interieur.


Laatst bewerkt op: 19 juli 2020 08:27

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Schoonloopmat op rol

Heb je net een lekkere boswandeling gemaakt met je hond? Dan wil je natuurlijk niet dat je hond al het vuil mee naar binnen loopt. De natte en vieze poten van je hond, maar ook het vuil onder je eigen schoenen, kunnen een flinke aanslag plegen op je mooie houten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: