HandjeHelpen
De huizenmarktontwikkelingen in Mijdrecht 

De huizenmarktontwikkelingen in Mijdrecht 


Geplaatst op: 27 augustus 2020

Overweeg je naar Mijdrecht te verhuizen, of ben je juist van plan om je woning hier te verkopen? Het kan lonen om vooraf te kijken naar de huizenmarktontwikkelingen in en rondom deze plaats. De gunstige ligging van Mijdrecht ten opzichte van Schiphol, Amsterdam en Utrecht maken dat de woningen hier in trek zijn. Daar komt bij, dat Mijdrecht bijzonder landelijk gelegen is rond de Vinkeveense plassen. Iets wat eveneens bijdraagt aan de waarde van de woningen hier! Dit artikel geeft je een update over de huizenmarkt in de omgeving.  

Mensen zoeken woningen rondom grote steden 

Voor veel woningzoekenden zijn de huizen in steden als Amsterdam en Utrecht niet meer te betalen. Dit betekent dat zij rondom deze steden zoeken naar goedkopere alternatieven. Onder meer in plaatsen als Hoofddorp, Nieuw-Vennep en bijvoorbeeld Uithoorn is dit goed merkbaar. Het feit dat de vraag naar woningen in deze regio’s toeneemt maakt dat de huizenprijzen verder stijgen. Vergelijkbaar is de situatie voor Mijdrecht. Ook Mijdrecht wordt door steeds meer woningzoekenden gevonden. De landelijke omgeving en de goede verbinding met Utrecht en Amsterdam doet het aantal vragers stijgen.  

Mijdrecht biedt alle voorzieningen voor gezinnen 

Niet alleen de gunstige ligging ten opzichte van de grote steden maakt Mijdrecht populair. Ook biedt deze plaats alle voorzieningen voor gezinnen. Denk aan een ruim aanbod aan supermarkten, verschillende drogisterijen, woon- en kledingwinkels, enzovoorts. Nieuwe bewoners van deze plaats zullen zich hierdoor snel op hun gemak voelen en hoeven niet uit te wijken naar omliggende steden. De connectie met andere plaatsen komt wel van pas voor zij die van baan wisselen. Kies voor een baan bij bedrijven op de Amsterdamse Zuidas, trek naar Haarlem of ga voor een bedrijf in Utrecht.  

Adviesgesprek over je hypotheek 

Heb je al een fraaie woning op het oog in Mijdrecht of de omgeving hiervan? In dat geval loont het om een adviseur hypotheek in te schakelen. Deze adviseur brengt je woonwensen en financiële situatie in kaart. Op basis daarvan wordt vervolgens berekend wat je maximale hypotheek is. Kun je de woning hiermee volledig bekostigen, of zal je een deel van je bod zelf moeten betalen? Vaak loont het om voor een online hypotheekadviseur te kiezen. Deze is goedkoper dan een adviseur met fysieke vestiging. 

Houd er rekening mee dat overbieden in de omgeving van Mijdrecht bij veel woningen noodzakelijk is. Het bedrag wat je boven de taxatiewaarde van de woning biedt, moet je uit eigen zak betalen. De taxatiewaarde van de woning kan boven de vraagprijs hiervan liggen. 


Laatst bewerkt op: 28 augustus 2020 10:52

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De huizenmarktontwikkelingen in Mijdrecht 

Overweeg je naar Mijdrecht te verhuizen, of ben je juist van plan om je woning hier te verkopen? Het kan lonen om vooraf te kijken naar de huizenmarktontwikkelingen in en rondom deze plaats. De gunstige ligging van Mijdrecht ten opzichte van Schiphol, Amsterdam en Utrecht maken dat de woningen hier … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: