001 -Family
Met deze tips creëer jij een duurzaam kantoor

Met deze tips creëer jij een duurzaam kantoor


Geplaatst op: 2 september 2020

Een onderwerp dat vandaag de dag veel wordt besproken binnen bedrijven is duurzaamheid. Tegenwoordig zetten steeds meer bedrijven zich in voor het milieu en willen zij verduurzamen. Veel winkels geven al helemaal geen plastic tassen meer weg en anderen maken de drempel van een plastic tas groter door er geld voor te vragen. Vooral veel kledingwinkels zijn overgestapt op het weggeven van papieren tassen. Ook veel kantoren willen zich inzetten voor het milieu door zich te verduurzamen. Wanneer nieuwe kantoren worden gebouwd wordt er al vaak veel aandacht besteedt aan de isolatie. Hierdoor hoeft de verwarming minder hoog te staan in de winter en de airco hoeft in de zomer dan ook minder hard te werken. Maar hoe kun jij jouw kantoor verduurzamen wanneer het gebouw er al staat en je er al in zit? Wij geven je een aantal tips! 

Wek eigen energie op

Een manier om een grote stap te zetten naar een duurzaam kantoor, is het zelf opwekken van energie. Dit kun je bijvoorbeeld doen door zonnepanelen op het dak van het gebouw te plaatsen. Dit is echter wel een behoorlijke investering, maar verdiend zichzelf ook terug op de energierekening. Met zonnepanelen help je niet alleen het milieu een handje, maar ook de financiën. Het is goed voor zowel het milieu als jouw portemonnee! 

Automatische verlichting

Iets wat vaak wordt vergeten op een kantoor, is het uitdoen van de lampen. Aan het eind van de dag kijken mensen er naar uit om weer naar huis te gaan om lekker te eten. Hierbij vergeten ze nog wel eens dingen als het dicht doen van ramen en het uit doen van lichten. Dit laatste kost natuurlijk een stuk meer stroom dan wanneer de lampen wél uit worden gezet. Is het uitzetten van de lampen iets wat vaak op jouw kantoor wordt vergeten? Dan zijn automatische lampen wellicht dé oplossing voor jou. Automatische lampen zijn voorzien van een bewegingssensor waardoor deze aangaan wanneer er beweging wordt gedetecteerd in de ruimte. Word er een langere tijd geen beweging in de ruimte gezien? Dan schakelen de lampen zich van zelf uit, bijvoorbeeld aan het eind van de dag wanneer iedereen naar huis is! Hierdoor staan de lampen niet meer de hele avond aan en bespaar je stroom én geld. 

Relatiegeschenken

Wanneer jij je best doet om het kantoor te verduurzamen, is het ook belangrijk dat jij alle elementen verduurzaamd. Zo ook de relatiegeschenken die je meegeeft aan klanten. Dit laat zien dat het bedrijf geeft om het milieu en inspireert wellicht ook een ander om meer te verduurzamen. Kijk online, op bijvoorbeeld Maxilia.nl, rond voor meer inspiratie.


Laatst bewerkt op: 2 september 2020 23:15

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Met deze tips creëer jij een duurzaam kantoor

Een onderwerp dat vandaag de dag veel wordt besproken binnen bedrijven is duurzaamheid. Tegenwoordig zetten steeds meer bedrijven zich in voor het milieu en willen zij verduurzamen. Veel winkels geven al helemaal geen plastic tassen meer weg en anderen maken de drempel van een plastic tas groter door er geld … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: