001 - Escaperoom aglemeen
De ervaringen van basisschooljeugd op Radio Aalsmeer

De ervaringen van basisschooljeugd op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 5 mei 2020

De basisschooljeugd gaat vanaf maandag weer naar school. Zowel bij ‘Let’s Go’ als bij ‘Young Ones’ gaan ze met leerlingen in gesprek hoe de eerste dagen zijn gegaan met alle maatregelen. En hoe is het met de achtste groepers? Gaat de musical bijvoorbeeld nog door? En hoe worden sporttrainingen nu geregeld.  

Kinderombudsman bij ‘Let’s Go’ 

Ook tijdens je laatste dagen van de meivakantie zijn Kim, Niels en Lennart er om je vakantiedag af te sluiten met hun programma ‘Let’s Go & Stay Home’. 

Donderdag spreekt Kim met Kinderombudsman Margrite Kalverboer. Margrite nodigt alle kinderen uit om een vragenlijst in te vullen over deze bijzondere tijd. Maar waarvoor is deze vragenlijst precies en wat gaan ze met de antwoorden doen? Eerder deze week doken ze bij ‘Let’s Go’ in de wereld van de ruimte. Sander Koenen, o.a. bekend van de theatervoorstelling Space Academy, vertelde over het leven in de ruimte en hoe jij de ruimte in huis kan halen. Kim belde ook met Diergaarde Blijdorp. Hoe is het met de dieren in de dierentuin? En hoe kan je thuis toch een beetje genieten van de dierentuin? Vanaf 11 mei gaan de basisscholen weer open. Maar hoe gaat dat precies? ‘Let’s Go’ is op zoek naar kinderen die willen vertellen over hun eerste schooldag en kinderen uit groep 8 die willen vertellen over hun laatste weken op school. Maar ook zijn ze op zoek naar leraren die het leuk vinden om wat te vertellen. Stuur een mailtje naar letsgo@radioaalsmeer.nl

Vrijheid vieren en voelen bij ‘Echt Esther’

Donderdag 7 mei bij ‘Echt Esther’ Marianne van den Broek en Karin de Veij. twee bijzondere dames. Marianne kreeg in 2013 de diagnose Parkinson, ze was toen 61 jaar jong. Nu leeft ze met een Duodopa-pomp en schrijft een wekelijkse blog, omdat het moeilijk was en is om mensen te vertellen over de Parki(nson) die als een schaduw in haar was gekropen. De blogs zijn gebundeld in haar boekje ‘PARKINSON… loop naar de pomp!!’ We leven nu in een tijd met behoorlijk veel vrijheidsbeperkingen, misschien heeft Parkinson dit gevoel al eerder aan Marianne gegeven. En Karin is secretaris en winkelcoördinator van de Wereldwinkel in Aalsmeer. In deze tijden gaat winkelen niet meer zoals het was. We mogen niet zomaar overal naar binnen lopen en met slechts een beperkt aantal mensen tegelijk. Hier heeft de Wereldwinkel oplossingen voor bedacht en daarover gaat Esther donderdag in gesprek met Karin. Maar ook over hoe zij deze tijd zelf heeft ervaren.

Franstalige muziek bij ‘Sem op Zaterdag’

‘Sem op Zaterdag’ staat 9 mei om 10.00 uur in het teken van het Franstalige lied. Naast Franse vertolkers ook o.a. Canadese en Belgische artiesten. Met vertolkers die nog niet eerder bij het programma te horen zijn geweest. Voor Francofielen een must. 

Moeders in het zonnetje bij ‘Love Radio’

Zondag 10 mei is het Moederdag. Een dag waarop alle moeders extra in het zonnetje worden gezet. Ook jij kunt iets extra's voor je moeder doen door je verzoekplaat voor haar met een lieve tekst of gedicht naar LoveRadio@radioaalsmeer.nl te sturen. Dan laat Richard Koning dit in zijn programma 'Love Radio' op zondagavond tussen 21.00 en 22.00 uur horen. Love is in the air bij Radio Aalsmeer!

Ed Sander over technologie en China in ‘Blikopener Radio’ #60

‘Blikopener Radio’ is er weer op maandag 11 mei om 18.00 uur met als gast Ed Sander. Hij is medeoprichter van ChinaTalk, een organisatie die expert is in met name e-commerce, cultuurverschillen en digitale innovatie in China. Zijn doel is om mensen meer te leren over China, en dan met name op het gebied van digitale innovatie. Hij heeft meer dan 200 artikelen over dit land op zijn naam staan en geeft les aan verschillende universiteiten en verzorgt seminars. Een zeer interessante gast, vooral ook in een tijd waarin digitale innovaties (in tijden van corona) een grote rol spelen. We hebben het in de uitzending bijvoorbeeld over de corona-apps die in China gebruikt worden: zouden die ook toepasbaar zijn in Nederland? Verder in de uitzending: twee columnisten en Esther Gons (alias Wilg) bespreekt het laatste technieuws.

Cupcake-koningin Isa bij ‘Young Ones’

De Kudelstaartse Isa Verzeilberg werd begin 2017 de winnares van de Cupcake Cup, de bakwedstrijd die vele kinderen op tv volgden. De ‘Young Ones’-programmamakers Jonas, Stevan en Ilse vroegen zich af hoe het met de inmiddels 16-jarige Isa is en of ze nog steeds bakt. Ze blikken woensdag 13 mei om 19.00 uur met haar terug op haar avontuur en vragen haar natuurlijk of ze nog tips heeft voor iedereen die ook van bakken houdt.

Ook spreken ze met Niels Smithuis, een groep 8 leerling van IKC Triade, hoe de eerste schooldagen zijn verlopen nu de school weer open is. Gaat de eindmusical nog door? En tot slot is er contact met een sportvereniging hoe de eerste trainingen voor de jeugd verlopen zijn. Lukt het met die 1,5 meter? 


Laatst bewerkt op: 5 mei 2020 19:17

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De ervaringen van basisschooljeugd op Radio Aalsmeer

De basisschooljeugd gaat vanaf maandag weer naar school. Zowel bij ‘Let’s Go’ als bij ‘Young Ones’ gaan ze met leerlingen in gesprek hoe de eerste dagen zijn gegaan met alle maatregelen. En hoe is het met de achtste groepers? Gaat de musical bijvoorbeeld nog door? En hoe worden sporttrainingen nu … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: