001 - Escaperoom aglemeen
Aalsmeerse dodenherdenking was live op radio en tv

Aalsmeerse dodenherdenking was live op radio en tv


Geplaatst op: 6 mei 2020

Na een uiterst succesvol verlopen Woningsdag-uitzending van Radio Aalsmeer op 27 april jl. stond de crew van de lokale omroep voor een volgende uitdaging. Door de coronamaatregelen kon de 4 mei-herdenkingen in Aalsmeer en Kudelstaart niet plaatsvinden zoals gebruikelijk. In Oosteinde en Kudelstaart ging de dodenherdenking helemaal niet door en in het raadhuis van Aalsmeer zou een versoberde plechtigheid plaatsvinden zonder publiek.

Radio Aalsmeer was echter samen met de gemeente van mening dat de herdenking in iedere Aalsmeerse huiskamer te zien moest zijn. In korte tijd is een programma in elkaar gezet voor zowel radio als televisie. Samen met de expertise van Peter van Klaveren en Kees Regter (Green Park-TV) is het gelukt de gehele plechtigheid te laten horen en zien op radio en tv.

Naast een interview met kinderburgemeester Berber en burgemeester Oude Kotte en het toepasselijke gedicht van dorpsdichter Jan Daalman, was er uitgebreid aandacht voor het boek ‘Kudelstaart in Oorlogstijd’. De auteur van het boek Dick van Wees vertelde o.a. over de oorlogstijd in Kudelstaart. Na de speeches van beide burgemeesters, de taptoe en de twee minuten stilte, kon iedereen als afsluiting kijken en luisteren naar een unieke documentaire over de oorlog in Aalsmeer. Een film uit 2015 die speciaal gemaakt is om aan leerlingen uit groep 8 van de Aalsmeerse basisscholen te laten zien.

De uitzending is terug te zien en horen via www.radioaalsmeer.nl 


Laatst bewerkt op: 6 mei 2020 00:16

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeerse dodenherdenking was live op radio en tv

Na een uiterst succesvol verlopen Woningsdag-uitzending van Radio Aalsmeer op 27 april jl. stond de crew van de lokale omroep voor een volgende uitdaging. Door de coronamaatregelen kon de 4 mei-herdenkingen in Aalsmeer en Kudelstaart niet plaatsvinden zoals gebruikelijk. In Oosteinde en Kudelstaart ging de dodenherdenking helemaal niet door en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: