001 - Escaperoom aglemeen
College wil idee voor nieuwe verkeersstructuur Vinkeveen laten onderzoeken

College wil idee voor nieuwe verkeersstructuur Vinkeveen laten onderzoeken


Geplaatst op: 6 mei 2020

Het college stelt de gemeenteraad voor het idee voor een nieuwe verkeersstructuur in Vinkeveen nader te onderzoeken. Dat is de kern van een voorstel dat naar de gemeenteraad is gestuurd. Het voorstel wordt in de raadscommissie van 13 mei besproken. De vergadering is live te volgen via RTV Ronde Venen en de gemeentelijke website. In verband met de coronamaatregelen kan publiek de vergadering niet bijwonen. 

Het idee voor een nieuwe verkeersstructuur is gebaseerd op de invoering van eenrichtingsverkeer op de Kerklaan en Herenweg, richting N201. Verkeer vanaf de N201 zou via een nieuwe weg ten noorden van de Julianalaan naar Vinkeveen kunnen rijden. Het college wil ook onderzoeken of een nieuwe weg ten westen van Vinkeveen hiervoor een alternatief is.

Dorpsvisie Vinkeveen

Wethouder Alberta Schuurs: ,,Een nieuwe verkeersstructuur in Vinkeveen is noodzakelijk om de Dorpsvisie Vinkeveen te kunnen uitvoeren. Deze is in 2018 door de gemeenteraad vastgesteld en samen met inwoners en ondernemers tot stand gekomen. Doel van de Dorpsvisie is onder andere de relatie tussen Vinkeveen en de Vinkeveense Plassen te verbeteren en de aansluiting op de N201 verbeteren. De nieuwe verkeersstructuur zorgt voor een betere verkeersafwikkeling in Vinkeveen en vergroot daarmee de leefbaarheid in het dorp.’’

Vertraging door corona

Als gevolg van de coronamaatregelen heeft de voortgang van dit onderwerp vertraging opgelopen. Een inloopbijeenkomst voor inwoners, die op 17 maart gepland stond, is afgelast. Als gevolg daarvan is ook de behandeling in de politiek uitgesteld. In het voorstel dat nu naar de gemeenteraad is gestuurd vraagt het college om budget om de komende maanden een aantal onderzoeken te kunnen doen. Als de raad het budget ter beschikking stelt, wordt hier direct mee begonnen. Eind dit jaar moet dit gereed zijn. Komende tijd wordt tevens gebruikt om te kijken hoe inwoners en ondernemers, rekening houdend met de coronamaatregelen, bij het idee voor een nieuwe verkeersstructuur kunnen worden betrokken. 

Stukken digitaal in te zien

De vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken & Publieke Werken op 13 mei is live te bekijken via RTV Ronde Venen en de gemeentelijke website. In verband met de coronamaatregelen kan publiek de vergadering niet bijwonen. Het raadsvoorstel en de bijlagen zijn te vinden op de website www.derondevenen.raadsinformatie.nl.


Laatst bewerkt op: 6 mei 2020 18:06

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College wil idee voor nieuwe verkeersstructuur Vinkeveen laten onderzoeken

Het college stelt de gemeenteraad voor het idee voor een nieuwe verkeersstructuur in Vinkeveen nader te onderzoeken. Dat is de kern van een voorstel dat naar de gemeenteraad is gestuurd. Het voorstel wordt in de raadscommissie van 13 mei besproken. De vergadering is live te volgen via RTV Ronde Venen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: