001 - Escaperoom aglemeen
De Bibliotheek Aalsmeer is weer open

De Bibliotheek Aalsmeer is weer open


Geplaatst op: 11 mei 2020

Goed nieuws voor de Amstelland Bibliotheken; die mogen weer open. Liefhebbers kunnen weer gebruik maken van de fysieke collectie van de Bibliotheken. De medewerkers van de Bibliotheek hebben heel veel zin om iedereen weer te ontvangen. Uiteraard neemt de Bibliotheek maatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. 

Vanaf dinsdag 12 mei kunnen leden weer boeken lenen en terugbrengen in alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland. Vooralsnog kan er geen gebruik gemaakt worden van de werkplekken en leestafels. Ook gaan de activiteiten in de bibliotheken nog niet van start. 

Het uitlenen van boeken kan op drie manieren: boeken uitzoeken in de bieb, boeken vooraf reserveren of door een boekenpakket aan te vragen. Dit geldt nog niet voor alle vestigingen. Met het oog op wat er op korte termijn veilig en haalbaar is, zijn de mogelijkheden per vestiging:

• Aalsmeer: reserveringen ophalen & boeken uitzoeken in de bieb
• Amstelveen Stadsplein: reserveringen ophalen & boeken uitzoeken in de bieb
• Amstelveen Westwijk: reserveringen ophalen & boekenpakket ophalen
• Uithoorn: reserveringen ophalen & boekenpakket ophalen

De openingstijden zijn aangepast. Voor alle vestigingen geldt: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Iedereen wordt verzocht om het verblijf in de Bibliotheek zo kort mogelijk te houden en bij voorkeur van tevoren online de boeken te reserveren via de catalogus. Dit kan weer vanaf dinsdag 12 mei. Als de reservering klaar staat, krijgt men daar bericht over. 

Eerder opende de Bibliotheek Amstelland al de Afhaalbibliotheek in Aalsmeer, Westwijk en Uithoorn. In een week tijd zijn er meer dan 1000 boekenpakketten aangevraagd. Deze pakketten zijn vanaf 12 mei alleen nog aan te vragen in Westwijk en Uithoorn. Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekamstelland.nl

 


Laatst bewerkt op: 11 mei 2020 19:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Bibliotheek Aalsmeer is weer open

Goed nieuws voor de Amstelland Bibliotheken; die mogen weer open. Liefhebbers kunnen weer gebruik maken van de fysieke collectie van de Bibliotheken. De medewerkers van de Bibliotheek hebben heel veel zin om iedereen weer te ontvangen. Uiteraard neemt de Bibliotheek maatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen.  … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: