Scouting Jan van Speyk weer gestart

Scouting Jan van Speyk weer gestart


Geplaatst op: 12 mei 2020

Scouting Jan van Speyk is, net als veel andere Scoutinggroepen, afgelopen week weer begonnen met hun fysieke bijeenkomsten. Dit als gevolg van de versoepelde maatregelen van de overheid ten opzichte van sportverenigingen. Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding. Scouting Jan van Speyk is daarom blij dat ze haar activiteiten voor jeugdleden weer kan opstarten.

Helaas kan de jaarlijkse plantenactie dit jaar niet doorgaan.

Strenge richtlijnen

Uiteraard houdt Scouting Jan van Speyk zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen om drukte te vermijden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar ook Scouting Jan van Speyk heeft een creatief programma bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan. 

Zomerkamp

Scouts reageren enthousiast op de start van de bijeenkomsten: Ze zijn superblij dat ze weer naar Scouting mogen. Het is nog niet duidelijk of de Scouts ook op zomerkamp kunnen. Daarover heeft de overheid nog geen duidelijkheid gegeven en daarom is het nog even afwachten of die door kunnen gaan. Zomerkamp vormt het hoogtepunt voor veel scouts: samen op avontuur, met vrienden, veel buiten zijn en bewegen. Dit avontuur geeft vaak een groeispurt in zelfstandigheid en ontwikkeling. Nu veel gezinnen dit jaar niet of beperkt op vakantie kunnen is het voor leden van Scouting extra belangrijk dat dit door kan gaan. 

Helaas geen Plantenactie

Door de Corona-maatregelen komen de Scouts van Scouting Jan van Speyk dit jaar helaas niet met hun plantenactie bij u langs de deur. We willen de gezondheid van onze jeugdleden en vrijwilligers niet in gevaar brengen. Als u Scouting Jan van Speyk, die nu een belangrijke bron van inkomsten misloopt, toch wilt steunen, kijk dan even op onze website www.janvanspeykgroep.nl hoe u ons kunt helpen. 

Kijken bij Scouting

Kinderen die zin hebben om leuke spellen te doen en nieuwe dingen te leren, zijn ook nu van harte welkom om bij Scouting te komen kijken. Neem dan even contact op via onze website www.janvanspeykgroep.nl en spreek af met de leiding!Laatst bewerkt op: 12 mei 2020 01:30

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Scouting Jan van Speyk weer gestart

Scouting Jan van Speyk is, net als veel andere Scoutinggroepen, afgelopen week weer begonnen met hun fysieke bijeenkomsten. Dit als gevolg van de versoepelde maatregelen van de overheid ten opzichte van sportverenigingen. Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: