001 - Escaperoom aglemeen
Radio Aalsmeer laat de kunstenaar spreken

Radio Aalsmeer laat de kunstenaar spreken


Geplaatst op: 12 mei 2020

Donderdag 14 mei zijn Jenny Piet en Dennis Wijnhout er weer met hun maandelijkse programma ‘That’s Life’. Deze keer met het thema ‘de kunstenaar spreekt’. Ze beginnen met Mandy van de Zwaard, A&K Thuis is gestart, het nieuwe magazine in Aalsmeer. 

Kunstenaars Astrid Stoffels en Frederique Bruijnen komen vertellen over hun project Kunst voor het raam. Kunstenaars zoeken in deze Coronatijd naar mogelijkheden om zichzelf te laten zien en hoe leuk is het om tijdens je wandeling van mooie kunst te genieten.

Fotografe Dolly Pieterson heeft zich ontwikkeld naar kunstfotografie waarin ze foto’s maakt met een knipoog naar de oude schilders. Het tweede uur zijn kunstschilder Sunny Neeter en beeldhouwster Karina Tan er, die samen een atelier delen aan de Hornweg, Ze organiseren leuke activiteiten waaronder ‘Laat je kunst Wapperen’. En er wordt afgesloten met KCA Amazing Amateurs wat dit jaar geen wedstrijd is en het thema Vrijheid heeft. Geen werkelijke expositie in het Oude Raadhuis, maar aanstaande zondag om 13.00 uur gaat de vernissage virtueel de lucht in. Heleen van Haaften komt daarover vertellen. En natuurlijk een lekker muziekje tussendoor tijdens de uitzending. 


‘Echt Esther’ gaat duurzaam door de crisis
Donderdag 14 mei om 19.00 uur een aantal leuke dames bij ‘Echt Esther’. Schrijfster Karen Kameraat, onderneemster Ingrid Claassen en columniste Truus Oudendijk. Als een rode draad loopt de huidige crisis nog altijd door de uitzending. We zijn daar met elkaar ook nog dagelijks druk mee. Wat betekent dat voor het leven van deze vrouwen? Karen is al een kwart eeuw bezig met ‘bewust consumeren’ en voortdurend op zoek naar duurzame producten. Zij bond haar bevindingen samen in een ‘koopgids’ voor een mooiere wereld. Ze geeft ook antwoord op de vraag: ‘Wat is duurzaamheid en is dat nu makkelijker of juist moeilijk? Naast het optuigen en beheren van de Social Media waarin zij veel expertise heeft opgebouwd, organiseerde Ingrid meer dan 100 netwerkevents. Ze is nu betrokken bij de uitrol van het grootste winkelplatform van de wereld, in Nederland. Hoe gaat het met haar? Het programma wordt weer afgesloten met de tweewekelijkse column van Truus Oudendijk.  

‘Let’s Go’ om de dag

Vanaf deze week is ‘Let’s Go and Stay Home’ er om de dag. Nu de scholen weer gestart zijn, sluiten Kim, Niels en Lennart op maandag, woensdag en vrijdagmiddag jouw thuis- en/of schooldag om 17.00 uur af. Op (Magic) vrijdag blikken Roy en Justin Huiskens terug op alle StreetMagic trucs van de afgelopen weken. Maandag hoorde je juf Merel van OBS Samen Een over de thuisweken en de eerste schooldag. Woensdag belde Kim o.a. met Iris van het Concertgebouw over het Jeugdconcours over de Podcast Battle voor kinderen uit groep 5 tot en met de brugklas. Natuurlijk is er iedere uitzending nog steeds ruimte voor verzoekjes, groetjes, foto’s en leuke verhalen van de luisteraars. Deze kan je nog steeds mailen of appen. Heb je iets dat je wilt delen? Dat kan via letsgo@radioaalsmeer.nl of kijk op facebook https://www.facebook.com/letsgoradioaalsmeer 

Dubbele uitzending van ‘DownTown Radio’
Op de derde zaterdag van de maand maken (de jarige) Dennis, Rinus en Ilse weer ‘DownTown Radio’. Niet één uur zoals gewoonlijk, maar nu twee uurtjes tussen 14.00 en 16.00 uur. Ze skypen onder andere met de thuiszittende Karen Koeslag, Bart van Rooijen en Laurens Vos. Hoe gaat het met ze nu ze niet naar hun werk kunnen? Ook komt Petra Daalman van Ons Tweede Thuis aan het woord. Ze organiseert de training FLINK en zit achter de Praatlijn. Daar kunnen cliënten naar toe bellen om even een praatje te maken of hun hart te luchten. En we besteden aandacht aan de website ‘Jij & Ik Samen Thuis’ van Ons Tweede Thuis, die speciaal is gemaakt om deze coronatijd goed door te komen. 


‘Jan & Jansen live’ met Gino van Groeningen

Zaterdagavond 16 mei om 21.00 uur is ‘Jan & Jansen live’ er weer met deze keer geboren en getogen Amstelvener Gino van Groeningen. Hij is zijn hele leven al met muziek bezig, maar sinds 25 jaar pas voor publiek. Hij is begonnen als Jazz-zanger, maar vindt het heerlijk om meerdere stijlen te zingen, zoals Motown, Soul en Nederlandstalig. Hij heeft veel muziekhelden, maar zijn all favorite hero is Stevie Wonder. 

Linda Nieuwenhuizen bij ‘Blikopener Radio’ #61
Verzekeraar Centraal Beheer heeft een speciale innovatielijn. Daar zijn diensten als Klushulp en RoadGuard ontwikkeld. De senior manager van deze lijn, Linda Nieuwenhuizen, is digitaal te gast bij de 61e uitzending van ‘Blikopener Radio’. Welke innovaties zitten er aan te komen? Hoe worden ze ontwikkeld en getest en waarom zijn ze nodig? Je hoort het op maandag 18 mei om 18.00 uur. De uitzending van 11 mei is terug te luisteren via de website. Te gast was Ed Sander. Hij is techwatcher, spreker, schrijver en verzorgt studie- en inspiratiereizen naar China met zijn bedrijf ChinaTalk. De laatste tijd heeft hij zich verdiept in de manier waarop China zich langzaam ontworstelt uit de lockdown. 


Wijkagent bij ‘Young Ones’
Woensdagavond 20 mei om 19.00 uur bij ‘Young Ones’ onder andere aandacht voor de regels op het water. Wat mag wel en wat mag niet? En mag je nu weer wel of niet op het Surfeiland chillen? Wijkagent Aalsmeer Centrum Erik van den Brun vertelt er alles over. Ook Buurtwerk komt aan het woord en er wordt uiteraard weer lekkere muziek gedraaid. 


Laatst bewerkt op: 12 mei 2020 15:26

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer laat de kunstenaar spreken

Donderdag 14 mei zijn Jenny Piet en Dennis Wijnhout er weer met hun maandelijkse programma ‘That’s Life’. Deze keer met het thema ‘de kunstenaar spreekt’. Ze beginnen met Mandy van de Zwaard, A&K Thuis is gestart, het nieuwe magazine in Aalsmeer.  Kunstenaars Astrid Stoffels en Frederique Bruijnen komen vertellen over … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: