De Vinken doet één helft mee

Geplaatst op: 12 september 2011

In de eerste thuiswedstrijd van het pas begonnen veldkorfbalseizoen kon het eerste achttal van KV De Vinken geen potten breken. In een inspiratieloze wedstrijd begonnen de Vinkeveners pas na de rust mee te scoren. Het bezoekende DES wist na een 0-7 voorsprong bij rust uiteindelijk onbedreigd met een 7-14 overwinning beide punten mee naar Delft te nemen.

Misplaatste angst
Coach Fred Straatman moest het deze keer doen zonder zijn vaste waarden Joyce Kroon (werk) en Mariska Meulstee (blessure). Voor hen in de plaats werd een beroep gedaan op Helene Kroon en Lisa Kroon. De laatste maakte overigens een uiterst verdienstelijk debuut in de Vinkeveense hoofdmacht.
Samen met Melanie Kroon, Ruud Oussoren en Kelvin Hoogeboom begon Lisa Kroon in de verdediging. Helene Kroon, Silvia Oussoren, Peter Koeleman en Peter Kooijman startten in de aanval.
Dat ging niet echt overtuigend. Alsof er een misplaatste minderwaardigheidsgevoel overheerste. De aanvallen van De Vinken strandden veelal in plaatsfouten of gemiste rebounds. De veel actievere bezoekers konden hun aanvallen effectief opbouwen en regelmatig scoren. Het veel gretiger DES overvleugelde alles wat Vinken was en nam overtuigend een 0-7 voorsprong.

Het kan wel
In de rust heeft Straatman zijn volgelingen duidelijk gemaakt, dat wat meer passie en drang tot scoren nodig was. Als je niet als een zielig vogeltje achter de tegenstander aan wilt sukkelen, dan moet er veel meer agressie in het spel komen en vooral ook meer zelfvertrouwen. Het had duidelijk resultaat.
Al vrij snel na rust scoorde Ruud Oussoren de 7-1, gevolgd door een door Silvia Oussoren meegekregen strafworp, die keurig door aanvoerder Kooijman werd benut. Ondanks deze opleving bleek er echter weinig eer te behalen voor de thuisploeg. Regelmatig scoorde DES haar puntjes en ondanks de grotere trefzekerheid van De Vinken, bleef het verschil zeven doelpunten. Voor Vinkeveen scoorden Melanie Kroon, Peter Kooijman (nog 2x), Rudy Oussoren en Kelvin Hoogeboom.

Het was onvoldoende voor de overwinning, maar het was wel genoeg voor een gelijkspel in de tweede speelhelft. Volgende week wacht de Vinkeveners de uitwedstrijd in Linschoten tegen Luno. Het wordt opnieuw een spannende tussentoets.

In de eerste thuiswedstrijd van het pas begonnen veldkorfbalseizoen kon het eerste achttal van KV De Vinken geen potten breken. In een inspiratieloze wedstrijd begonnen de Vinkeveners pas na de rust mee te scoren. Het bezoekende DES wist na een 0-7 voorsprong bij rust uiteindelijk onbedreigd met een 7-14 overwinning … Lees meer »