001 - Escaperoom aglemeen
ChristenUnie-SGP: Teleurstellende reactie college op plan tijdelijke woningen

ChristenUnie-SGP: Teleurstellende reactie college op plan tijdelijke woningen


Geplaatst op: 15 mei 2020

egin april heeft de ChristenUnie-SGP vragen gesteld aan het college over een plan voor 480 tijdelijke woningen. De reactie van het college hierop vinden wij ronduit teleurstellend. Terwijl honderden jonge starters zitten te springen om betaalbare huisvesting, lijkt dit college die noodkreet niet erg serieus te nemen.

Het college stelt dat “er in Mijdrecht en Wilnis tot 2030 voldoende woningbouwlocaties beschikbaar zijn om in onze lokale woningbehoefte te voorzien” maar gaat daarbij volledig voorbij aan het soort woningen waar behoefte aan is. Vooralsnog bouwen we alleen het eerste deel van Marickenzijde vol met woningen die voor starters onbetaalbaar zijn. En voor het tweede deel moeten de plannen nog uitgewerkt worden, terwijl jonge mensen juist nu een betaalbaar huis zoeken.

Daarbij is het argument over de verkeersdruk wat ons betreft nogal ver gezocht, per slot van rekening wordt in diezelfde omgeving de komende jaren nog ca 500 woningen toegevoegd. Voor dat dit zover is kan het nog jaren duren, terwijl we hier over een tijdelijk project praten.

Het meest bizarre argument is wat ons betreft het antwoord op onze vraag of het college dit project als kansrijk ziet. De reactie is “Gelet op het bovenstaande zijn er wel bedenkingen bij de noodzaak van dit initiatief en meerwaarde hiervan op de lange termijn”. Naast het tegenspreken van de eigen woonstrategie, miskent dit college ook de behoefte van de vele honderden mensen (jongeren, maar ook statushouders of mensen in een echtscheidingssituatie) die nu op zoek zijn naar een betaalbare woning en bijvoorbeeld noodgedwongen uitwijken naar (illegaal) bewonen van recreatiewoningen. Juist een tijdelijke betaalbare woonvoorziening nu kan helpen naar een doorstroming naar een permanente woning in de toekomst. Dat was ook één van de basisgedachten van het Woonplan wat de ChristenUnie-SGP begin dit jaar lanceerde.

Gezien de opmerking over het bedrijventerrein Mijdrecht in de beantwoording, vermoeden we dat er andere argumenten voor het college meespelen om deze terughoudende houding te tonen. Het college schrijft namelijk “In dat kader heeft het college besloten te onderzoeken op welke wijze wij bedrijventerrein Mijdrecht in de toekomst uit kunnen breiden; aan de noord of de oostzijde. Het voorstel om het bedrijventerrein Mijdrecht uit te breiden en de wens om nader te onderzoeken hoe we dat gaan doen, leggen we naar verwachting in juli voor aan de gemeenteraad. De uitkomst hiervan kan consequenties hebben voor de toekomstige invulling van deze locatie.” Om vervolgens aan te geven “op zijn vroegst eind 2020 een uitspraak te kunnen doen over de wenselijkheid van dit initiatief.”

Kortom, de ChristenUnie-SGP is zeer teleurgesteld over deze reactie en het gebrek aan ambitie van dit college om de acute woningnood van veel van onze inwoners te helpen oplossen.


Laatst bewerkt op: 15 mei 2020 22:58

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

ChristenUnie-SGP: Teleurstellende reactie college op plan tijdelijke woningen

egin april heeft de ChristenUnie-SGP vragen gesteld aan het college over een plan voor 480 tijdelijke woningen. De reactie van het college hierop vinden wij ronduit teleurstellend. Terwijl honderden jonge starters zitten te springen om betaalbare huisvesting, lijkt dit college die noodkreet niet erg serieus te nemen. Het college stelt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: