HandjeHelpen
Jeugd maakt flink gebruik van de mogelijkheid tot sporten

Jeugd maakt flink gebruik van de mogelijkheid tot sporten


Geplaatst op: 16 mei 2020

Op de Aalsmeerse sportvelden zijn weer allerlei activiteiten mogelijk. De jeugd kan onder voorwaarden zichzelf weer uitleven met onder meer voetbal, handbal, korfbal, basketbal, atletiek en judo.  

“Fijn voor onze jeugd”

Voor jongeren van 13 t/m 18 jaar geldt dat ze onderling 1,5 meter afstand moeten kunnen bewaren. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt die beperking niet. “Sportverenigingen en clubs in Aalsmeer en Kudelstaart hebben snel gereageerd met goede protocollen om het sporten voor de jeugd in de buitenlucht weer mogelijk te maken”, constateert wethouder sport en jeugd Bart Kabout. “Als gemeente hoefden we dat eigenlijk alleen maar te coördineren. Dat is mooi om te zien. En heel fijn voor onze jeugd”. 

Lekker bewegen

De sportaccommodaties in Aalsmeer en Kudelstaart worden beheerd door Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer (ESA). ESA heeft een belangrijke rol gespeeld in het op weg helpen van de clubs en met het opstellen van de protocollen. Zij organiseert zelf ook activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar. Dat gebeurt op woensdag en vrijdagmiddag op het buitenterrein van Zwembad De Waterlelie. “Kinderen die geen lid zijn van een sportclub of vereniging moeten ook lekker kunnen bewegen”, zegt directeur Marten van Maastrigt van ESA. “Wij kunnen daar op deze manier als ESA een mooie rol in spelen”. 

Op https://www.esa-aalsmeer.nl/sportenbewegen/sporten-voor-de-jeugd is alle informatie over de mogelijkheden om te sporten in deze coronatijd te vinden. 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugd maakt flink gebruik van de mogelijkheid tot sporten

Op de Aalsmeerse sportvelden zijn weer allerlei activiteiten mogelijk. De jeugd kan onder voorwaarden zichzelf weer uitleven met onder meer voetbal, handbal, korfbal, basketbal, atletiek en judo.   “Fijn voor onze jeugd” Voor jongeren van 13 t/m 18 jaar geldt dat ze onderling 1,5 meter afstand moeten kunnen bewaren. Voor kinderen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: