001 - Escaperoom aglemeen
Kaders zonne-energie Aalsmeer ter inzage

Kaders zonne-energie Aalsmeer ter inzage


Geplaatst op: 16 mei 2020

De gemeente Aalsmeer wil in 2040 onafhankelijk van fossiele brandstoffen zijn. Om dit waar te maken zet de gemeente in op energiesparing en meer opwekken van duurzame energie. Voor hoe Aalsmeer met zonne-energie om wil gaan is nu een concept ‘Kaders zonne-energie’ opgesteld.

‘Kaders zonne-energie’ is een voorstel over hoe deze vorm van duurzame energie opgewekt kan worden in Aalsmeer. De gemeente heeft al een aantal aanvragen ontvangen van partijen die grootschalig zonne-energie willen opwekken in Aalsmeer. 

Wethouder duurzaamheid Wilma Alink: “We vinden het heel belangrijk om duurzame energie op te wekken in de gemeente. Tegelijkertijd kan zo’n groot veld met zonnepanelen natuurlijk gevolgen hebben voor de omgeving. Daarom willen we hier voorwaarden aan verbinden. Ik denk dat we met dit kader zorgen dat we als gemeente vooral voordeel van de zonnepanelen hebben.” 

Inzage en reageren

Inwoners, marktpartijen en andere belanghebbenden kunnen de visie inzien en hierop hun reactie geven. Van 15 mei tot en met 25 juni 2020 staat het concept (of ‘ontwerp’ zoals vaktermen) ‘Kaders zonne-energie’ met bijbehorende stukken online op www.aalsmeer.nl/duurzaamheid om in te zien en op te reageren. Normaal gesproken zou deze visie ter inzage op het raadhuis liggen, maar in verband met de coronacrisis worden de stukken nu op de website van de gemeente geplaatst. 

Aanvullend op de ter inzagelegging start in de week van 18 mei op participatie.aalsmeer.nl een online participatiemogelijkheid. Hierover volgt later meer informatie. 

 


Laatst bewerkt op: 16 mei 2020 07:03

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kaders zonne-energie Aalsmeer ter inzage

De gemeente Aalsmeer wil in 2040 onafhankelijk van fossiele brandstoffen zijn. Om dit waar te maken zet de gemeente in op energiesparing en meer opwekken van duurzame energie. Voor hoe Aalsmeer met zonne-energie om wil gaan is nu een concept ‘Kaders zonne-energie’ opgesteld. ‘Kaders zonne-energie’ is een voorstel over hoe … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: