001 - Escaperoom aglemeen
Samenwerken tegen werkloosheid door coronamaatregelen

Samenwerken tegen werkloosheid door coronamaatregelen


Geplaatst op: 18 mei 2020

De oplopende werkloosheid door de coronamaatregelen moet aangepakt worden. Daarom slaan gemeenten in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam de handen ineen met sociale partners, UWV en private partijen om mensen en werk te matchen. Binnen een paar weken moet er een  regionaal Werkcentrum openen, dat werkgevers die geen werk meer voor hun medewerkers hebben verbindt met werkgevers die juist hard op zoek zijn. Het doel is de oplopende werkloosheid door de coronamaatregelen het hoofd bieden.

De regio Groot-Amsterdam wordt economisch hard geraakt door de coronacrisis. Veel mensen zijn zonder werk komen te zitten, sectoren als de horeca en het toerisme liggen nagenoeg stil. Maar er zijn ook sectoren zoals de zorg, logistiek, distributie en supermarkten die juist staan te springen om mensen. Door de brede samenwerking in de regio kan vraag en aanbod op de arbeidsmarkt snel bij elkaar gebracht worden. Zodat mensen aan het werk blijven en het vitale werk door kan blijven gaan. Het Werkcentrum moet nog voor juni van start. 

Ria Zijlstra, wethouder Werk & Inkomen Uithoorn: “Het aantal aanvragen voor bijstandsuitkeringen neemt toe en ook het aantal aanvragen van ondernemers voor steunmaatregelen is groot. Wij vinden het belangrijk dat mensen mee kunnen (blijven) doen op de arbeidsmarkt. Daarom moeten we juist nu de handen ineen te slaan om mensen die werkloos zijn of dreigen te raken te bemiddelen naar werk.” 

Rutger Groot Wassink, wethouder Amsterdam en voorzitter van de arbeidsmarktregio: “De arbeidsmarktproblemen zijn ongekend en dat vraagt om een ongekende samenwerking. Mensen zitten zonder inkomen, we zien een golf aan aanvragen voor de WW, bijstand en steunmaatregelen van de overheid en er is een grote groep zoals flexwerkers die tussen wal en schip valt. De beste oplossing is om mensen waar mogelijk aan het werk te houden. Als het niet in hun huidige werk of sector kan, dan in een sector waar wel werk is.” 


Laatst bewerkt op: 18 mei 2020 12:53

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Samenwerken tegen werkloosheid door coronamaatregelen

De oplopende werkloosheid door de coronamaatregelen moet aangepakt worden. Daarom slaan gemeenten in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam de handen ineen met sociale partners, UWV en private partijen om mensen en werk te matchen. Binnen een paar weken moet er een  regionaal Werkcentrum openen, dat werkgevers die geen werk meer voor hun … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: