001 - Escaperoom aglemeen
Verzetsmuseum Junior op wielen is weer open voor de Jozefschool in Aalsmeer

Verzetsmuseum Junior op wielen is weer open voor de Jozefschool in Aalsmeer


Geplaatst op: 19 mei 2020

Vanaf woensdag 13 mei stond de trailer van het Verzetsmuseum voor de Jozefschool, met een tentoonstelling met waargebeurde verhalen van 4 kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De leerlingen van groep 8 kregen in kleine groepjes de gelegenheid om kennis te maken met Nelly, Jan, Henk en Eva. Van hen zijn allerlei herinneringen en verhalen te zien in de tentoonstelling, er is te zien hoe zij leefden in de oorlog. In de verschillende kamers waren verhalen te beluisteren en konden de leerlingen opdrachten maken in het opdrachtenboekje. De kasten en lades mochten allemaal opengemaakt worden, om te weten te komen wat deze kinderen in oorlogstijd allemaal hebben meegemaakt. Alle voorwerpen en foto’s komen allemaal echt uit die tijd!

De verhalen van Eva, een Joodse vluchteling, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin hebben veel indruk gemaakt bij de groep 8-ers. In de klas kon er met elkaar nog nagepraat worden over goed en fout in de oorlog, over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen.

Het Cultuurpunt Aalsmeer is blij dat deze culturele activiteit weer opgestart kon worden, Nederland is ten slotte dit jaar 75 jaar bevrijd. De mogelijkheid om het Verzetsmuseum open te stellen voor publiek, is dit jaar helaas door de coronamaatregelen niet mogelijk. We hopen dat dit volgend jaar weer mogelijk is.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verzetsmuseum Junior op wielen is weer open voor de Jozefschool in Aalsmeer

Vanaf woensdag 13 mei stond de trailer van het Verzetsmuseum voor de Jozefschool, met een tentoonstelling met waargebeurde verhalen van 4 kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De leerlingen van groep 8 kregen in kleine groepjes de gelegenheid om kennis te maken met Nelly, Jan, Henk en Eva. Van hen zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: