HandjeHelpen
Hemelvaart, Echte Pieten en Peerby op Radio Aalsmeer

Hemelvaart, Echte Pieten en Peerby op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 20 mei 2020

Op Hemelvaartsdag heeft Esther Sparnaaij om 19.00 uur in ‘Echt Esther’ een aantal interessante dames te gast via skype. Schrijfster Karen Kameraat, onderneemster Ingrid Claassen, dominee Mirjam Vermeij en columniste Truus Oudendijk. Als een rode draad loopt de huidige crisis nog altijd door de uitzending. Wat betekent dat voor het leven van deze vrouwen? Karen is al een kwart eeuw bezig met ‘bewust consumeren’ en voortdurend op zoek naar duurzame producten. Zij bond haar bevindingen samen in een ‘koopgids’ voor een mooiere wereld. Ze geeft ook antwoord op de vraag: ‘Wat is duurzaamheid en is dat nu makkelijker of juist moeilijk? Naast het optuigen en beheren van de Social Media waarin zij veel expertise heeft opgebouwd, organiseerde Ingrid meer dan 100 netwerkevents. Ze is nu betrokken bij de uitrol van het grootste winkelplatform van de wereld, in Nederland. Tot voor kort was dominee Mirjam Vermeij verbonden aan de Open Hof Kerk en nu zoekt zij een nieuwe positie. “Wat betekent Hemelvaart in coronatijd? De beide aspecten van Hemelvaart vinden we terug in deze tijd: er is de verlatenheid en eenzaamheid, door mogelijkheden die er nu niet zijn.” En hoe ervaart Mirjam dat zelf, wat brengt en ontneemt deze tijd haar? Het programma wordt weer afgesloten met de tweewekelijkse column van Truus Oudendijk.

Schapen scheren en Echt Pieten in ‘Let’s Go’

Ook komende week is ‘Let’s Go and Stay Home’ er weer op maandag, woensdag en vrijdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. Aanstaande vrijdag belt Kim met de Echte Pieten. Ze is benieuwd hoe het in Spanje is, hoe het is met Sinterklaas en of ze al bezig zijn met een nieuwe Sinterklaashit? En Monique van de Kinderboerderij komt in de uitzending, want de schapen moeten geschoren worden. Waarom eigenlijk en waar gaat al dat wol heen?
Afgelopen maandag dook ‘Let’s Go’ in de wereld van Minecraft. Bij GeoFort staat heel Nederland in Minecraft, elke school, bibliotheek, politiebureau, brandweerkazerne en ook jouw huis staan op deze server. Ook de bomen, wegen en rivieren zijn ingeladen. Iedereen kan bouwen aan deze virtuele versie van Nederland. In deze online wereld zijn er zelfs burgemeesters, ministers en zelfs een Koning. Kim was benieuwd naar deze wereld en of Aalsmeer ook online te vinden is in deze wereld. En woensdag hoorde je alles over filosoferen. Liza Roozen maakt de kinderpodcast Filosoofje. Maar wat is filosoferen eigenlijk?

Natuurlijk is er iedere uitzending nog steeds ruimte voor verzoekjes, groetjes, foto’s en leuke verhalen van de luisteraars! Deze kan je nog steeds mailen naar letsgo@radioaalsmeer.nl of appen.

Daan Weddepohl van Peerby bij ‘Blikopener Radio’ #62

Minder consumeren, het milieu sparen, investeren in de lokale gemeenschap: dat kan met Peerby. Op dit platform kun je spullen lenen van of uitlenen aan anderen uit de buurt. Daan Weddepohl is de oprichter en is 25 mei bij ‘Blikopener Radio’ te gast via skype. Zijn doel is de basis te leggen voor een circulaire deeleconomie. Hij schreef ook het boek ’99 redenen om te stoppen en toch door te gaan’ over het vallen en opstaan als ondernemer. Genoeg redenen voor een inspirerend gesprek.In de uitzending van 18 mei was Wilco Hoogeveen van Turf Aalsmeer te gast ipv de eerder aangekondigde Linda Nieuwenhuizen, die later geïnterviewd gaat worden. De 1,5 meter-economie: hoe gaat de escape room branche daarmee om?Laatst bewerkt op: 20 mei 2020 03:55

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hemelvaart, Echte Pieten en Peerby op Radio Aalsmeer

Op Hemelvaartsdag heeft Esther Sparnaaij om 19.00 uur in ‘Echt Esther’ een aantal interessante dames te gast via skype. Schrijfster Karen Kameraat, onderneemster Ingrid Claassen, dominee Mirjam Vermeij en columniste Truus Oudendijk. Als een rode draad loopt de huidige crisis nog altijd door de uitzending. Wat betekent dat voor het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: