KV Atlantis C1 van start in eerste klasse

Geplaatst op: 12 september 2011

De door meubelstoffeerderij Bos gesponsorde C1 van korfbalvereniging Atlantis heeft zaterdag 10 september haar eerste wedstrijd uit bij OVVO in Maarssen gespeeld. De C1 speelt dit seizoen opnieuw in de 1e klasse, en zal daardoor weer veel sterke tegenstanders tegen gaan komen. Als eerste C team hebben ze hierdoor een zware taak, maar het team en de coaches zijn vol goede moed van start gegaan. Ook tegen OVVO C1 zou de wedstrijd een zware worden, doordat dat team bijna volledig uit 2e jaars C kinderen bestaat.

Het eerste aanvalsvak bestond uit Joëlle Bakker, Saskia Veenboer, Sven van Putten en Sander van Diemen. In de eerste verdediging startte het team met Yara van Es, Amy Loman, Rick Kuylenburg en Kevin Keijman.

Het eerste kwartier van de wedstrijd had OVVO het betere van het spel, en zij liepen dan ook uit naar een 2-0 voorsprong. Yara wist met een sterk genomen doorloopbal de stand echter terug te brengen naar 2-1. OVVO scoorde kort daarop de 3-1 waardoor de achterstand van 2 punten opnieuw op het scorebord terecht kwam. Na een mooie aanval wist Joëlle de 3-2 te maken net voordat er voor de rust werd gefloten.

Na de rust liep OVVO uit tot een voorsprong van 7-2 waardoor het voor Atlantis een zware taak werd om weer terug te komen in de wedstrijd. Amy wist, nadat de 8-2 gemaakt werd door OVVO, nog iets terug te doen door met een mooie doorloopbal de 8-3 op het bord te zetten, maar de tijd begon te dringen. Sander van der Sluijs kwam in het veld voor Rick en Anouk van Dijk voor Yara om in de laatste minuten nog te proberen de achterstand om te buigen, wat helaas niet meer gelukt is.

De wedstrijd is uiteindelijk geëindigd in een 9-3 verlies voor Atlantis. Het goede nieuws is dat de vooruitgang en groei in deze groep opnieuw goed was terug te zien op het veld, wat de meegereisde coaches Sandra en Jacob zeer tevreden maakte. De komende wedstrijden zien we dan ook met plezier tegemoet!
Wilt u ook een wedstrijd komen kijken? Zaterdag de 17e september om 10:00 speelt dit leuke team een thuiswedstrijd op het terrein van Atlantis aan de Hoofdweg in Mijdrecht. Misschien tot dan!

De door meubelstoffeerderij Bos gesponsorde C1 van korfbalvereniging Atlantis heeft zaterdag 10 september haar eerste wedstrijd uit bij OVVO in Maarssen gespeeld. De C1 speelt dit seizoen opnieuw in de 1e klasse, en zal daardoor weer veel sterke tegenstanders tegen gaan komen. Als eerste C team hebben ze hierdoor een … Lees meer »