Atlantis 1 verliest in IJmuiden

Geplaatst op: 12 september 2011

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van Atlantis haar eerste uitwedstrijd tegen DKV in IJmuiden. Na de verloren partij tegen Achilles was de ploeg uit Mijdrecht gebrand op een goed resultaat. De ploeg kende sterke fases, maar ook fases waarin men niet geconcentreerd was en veel balverlies leed. Na een 7-4 ruststand eindigde de wedstrijd 15-10 in het voordeel van DKV.

Het door de Rabobank gesponsorde Atlantis startte niet scherp. De eerste aanvallen kenden veel fouten en onnodig balverlies. DKV daarentegen toonde zich gretig en was veel scherper in de afronding, waardoor Atlantis al snel tegen een 3-0 achterstand aankeek. Na een minuut of tien kwamen de Mijdrechtenaren beter in hun spel. In de verdediging werden veel ballen onderschept, waardoor veelvuldig kon worden aangevallen. Met nog zo'n vijf minuten voor de rust had Atlantis de stand weer gelijk getrokken naar 4-4. In de daaropvolgende fase werd zichtbaar dat de ploeg nog wisselvallig opereerde. In plaats van de rust te bewaren en de stand te consolideren, werd men verdedigend te gretig, wat genadeloos werd afgestraft door DKV. Nog voor het rustsignaal was de ploeg alweer op een 7-4 achterstand gezet.

Na de rust wist Atlantis zich te herpakken. De ploeg kent dus ook veerkracht. Er werd een inhaalrace gestart. Dit leidde tot een 9-8 tussenstand. De door de Rabobank gesponsorde formatie wist echter wederom niet door te drukken. In plaats daarvan liep DKV uit naar een 14-8 voorsprong. Het verzet was gebroken. In de laatste tien minuten werden Jeroen Korver en Sophia van der Horst nog ingebracht voor Mark Goverse en Cynthia Sassen. Zij brachten weliswaar meer aanvallende dreiging, maar het gat was al te groot om de achterstand nog goed te kunnen maken. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 15-10 nederlaag.

Volgende week speelt Atlantis om 15.30 uur haar tweede thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau uit Amsterdam. Op eigen veld zal alles uit de kast moeten worden gehaald om de eerste twee punten van deze competitie in Mijdrecht te houden.

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van Atlantis haar eerste uitwedstrijd tegen DKV in IJmuiden. Na de verloren partij tegen Achilles was de ploeg uit Mijdrecht gebrand op een goed resultaat. De ploeg kende sterke fases, maar ook fases waarin men niet geconcentreerd was en veel balverlies leed. Na een … Lees meer »