001 - Escaperoom aglemeen
Ondernemers, sokken en toerisme bij Radio Aalsmeer

Ondernemers, sokken en toerisme bij Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 27 mei 2020

Ondernemers in hart en nieren bij ‘Echt Esther’ op de donderdagavond. Esther Sparnaaij gaat 28 mei om 19.00 uur in gesprek met Frank van Klingeren en Lisette Bogaarts over de gevolgen en de coronamaatregelen. Frank is eigenaar van een aantal exportfirma's gespecialiseerd in versturen van (jonge) planten buiten Europa, met name door de lucht. Hij heeft daarnaast samen met zijn zakenpartner een audiovisueel bedrijf voor ondersteuning van feestelijke en zakelijke evenementen. Hoe voelt hij zich nu? De Kudelstaartse Lisette runt samen met haar stiefvader Herman Azijnman een kapsalon in Amsterdam West, waar je tijdens een ontspannen knipbehandeling kan genieten van een overheerlijk kopje koffie (of thee natuurlijk). Beiden zijn het geen kappers, maar wel echte ondernemers. Heb je een vraag voor Frank of Lisette mail dan naar esther@radioaalsmeer.nl


Stichting Opkikker bij Let’s Go 

Ook komende week is ‘Let’s Go and Stay Home’ er weer op maandag, woensdag en vrijdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur. Inmiddels gaan we allemaal om de dag naar school en mogen we vanaf 8 juni weer alle dagen naar school. Maar hoe is dat om weer naar school te gaan? Sommige kinderen vinden het super fijn, maar er zijn ook kinderen die het allemaal best spannend vinden. Kim sprak hier uitgebreid over met Ilse van Toor van Kinderpraktijk Stap op. Ook was er aandacht voor Toekomstkunde vanuit het WWF en de wekelijkse boekentip van de bibliotheek. Een aantal weken terug vertelde Marit Slob van Museumkids over de Tikkit Talk Challenge. Kinderen konden zelf een vlog maken over een pronkstuk van een museum en inmiddels is de winnaar bekend. Wie het is dat hoor je vrijdag. Ook belt Kim dan met 8-jarige Fleur van Dijk. Zij is ambassadeur van Stichting de Opkikker. Kim is nieuwsgierig geraakt door haar sokkenactie en wil ook weten waarom ze ambassadeur is van dit mooie doel. 

Natuurlijk is er iedere uitzending nog steeds ruimte voor verzoekjes, groetjes, foto’s en leuke verhalen van de luisteraars. 

‘Sem op Zaterdag’ met Burt Bacharach
Aanstaande zaterdag wordt in het programma ‘Sem op Zaterdag’ veel aandacht besteed aan het oeuvre van Burt Bacharach. Deze pianist, componist en arrangeur van veel tophits en evergreens is deze maand maar liefst 92 jaar geworden. Sterren die door zijn composities wereldfaam verwierven zijn onder andere Dionne Warwick, The Carpenters en Stephanie Mills. Sem van Hest zorgt zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur weer voor een lekkere start van het weekend. 

Toerisme bij ‘Blikopener Radio’
Te gast bij ‘Blikopener Radio’ #63 op 1 juni is Isabel Mosk. Zij helpt met haar bedrijf Sherpa’s Stories toeristische organisaties met het uitstippelen van een strategisch pad en het in kaart brengen van persoonlijke ervaringen. Op (inter-)nationale congressen spreekt ze over online marketing binnen de reisindustrie. De programmamakers zijn benieuwd naar het wanneer, waarom en hoe. In de vorige uitzending hadden we een gesprek met Daan Weddepohl. Hij is de oprichter van Peerby, een platform waarop je spullen aan elkaar kunt uitlenen. We spraken onder andere over zijn drijfveren en het zoeken naar een verdienmodel binnen duurzaamheidsprojecten. Hij had een eigen crisis nodig om tot andere inzichten te komen. “Het begon allemaal toen mijn huis afbrandde. Ik had geen spullen meer en dat dwong me om minder onafhankelijk te zijn.” Het gesprek en meer luister je terug op de website.

Naar school met ‘Young Ones’
Hoe is het om als middelbare scholier eindelijk weer naar school te mogen? Krijgen ze ook echt les of blijft het bij toetsen en mentorgesprekken? ‘Young Ones’ gaat met een paar leerlingen in gesprek van verschillende scholen en interviewen ook een leerkracht van de Westplas Mavo hoe zij het op school hebben aangepakt met die 1,5 meter. 


Laatst bewerkt op: 27 mei 2020 09:25

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ondernemers, sokken en toerisme bij Radio Aalsmeer

Ondernemers in hart en nieren bij ‘Echt Esther’ op de donderdagavond. Esther Sparnaaij gaat 28 mei om 19.00 uur in gesprek met Frank van Klingeren en Lisette Bogaarts over de gevolgen en de coronamaatregelen. Frank is eigenaar van een aantal exportfirma's gespecialiseerd in versturen van (jonge) planten buiten Europa, met name door de lucht. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: