HandjeHelpen
Hulp voor huiseigenaren bij verduurzamen woning en verlagen energierekening

Hulp voor huiseigenaren bij verduurzamen woning en verlagen energierekening


Geplaatst op: 28 mei 2020

Gemeente De Ronde Venen organiseert in samenwerking met Winst uit je woning voor huiseigenaren een grootschalige inkoopactie voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Hierdoor kunnen zij tegen lage kosten hun woning verduurzamen en hun energierekening verlagen. Ook kunnen huiseigenaren subsidies aanvragen, hun cv-systeem waterzijdig laten inregelen en advies aan huis krijgen over het nemen van energiebesparende maatregelen. De komende weken ontvangen alle huiseigenaren in De Ronde Venen hierover een brief. Hierin staat ook aangegeven hoe zij gebruik kunnen maken van de regelingen.

Energiebesparende maatregelen

De inkoopactie geldt onder andere voor: zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen nemen, kunnen bij de rijksoverheid gemiddeld 20% subsidie krijgen op de kosten. Ook kunnen zij subsidie ontvangen voor het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. Zoals het plaatsen van tochtstrips of een waterbesparende douchekop. Deze subsidie ontvangen zij in de vorm van een voucher van 70 euro die is in wisselen bij de lokale bouwmarkt. Daarnaast is het mogelijk het cv-systeem waterzijdig te laten inregelen. Dit betekent dat de radiatoren op de omvang en het gebruik van de ruimte worden afgestemd. Op die manier is er minder gas nodig om het water in de radiatoren te verwarmen. Tot slot is het mogelijk energieadvies aan huis te krijgen over het nemen van energiebesparende maatregelen.

Veilig uitvoeren werkzaamheden in tijden van corona

Vanaf juni dit jaar kunnen huiseigenaren zich inschrijven voor de inkoopactie en het waterzijdig inregelen. Alle contactmomenten en werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM. De meeste werkzaamheden worden buitenshuis uitgevoerd. Ook overlegmomenten met huiseigenaren vinden op gepaste afstand buiten de woning plaats. Bij het energieadvies is er sprake van langer contact tussen huiseigenaar en adviseur. Daarom vindt het advies aan huis vanaf september 2020 plaats. Dit geldt ook voor de subsidie voor het nemen van kleine energiebesparende maatregelen. Om de 

drukte in de bouwmarkten niet te bevorderen, start de voucheractie per september.

Klimaatneutraal in 2040

In 2040 wil de gemeente klimaatneutraal zijn. Binnen die ambitie past het om inwoners te stimuleren in het nemen van energiebesparende maatregelen. Wethouder Kiki Hagen: “Naast de opwek van duurzame energie hebben wij een belangrijke andere stap te nemen; minder energie gebruiken. Dit gebruik verminder je door spaarzaam om te gaan met energie en door woningen en gebouwen goed te isoleren. Met deze regeling kunnen huiseigenaren in onze gemeente belangrijke energiebesparende maatregelen nemen. Een goed moment in een tijd waarin we toch al veel in en rondom het huis klussen en opruimen. ”

Regeling Reductie Energiegebruik

Alle beschreven maatregelen zijn mogelijk door de Regeling Reductie Energiegebruik. Een uitkering die het rijk aan gemeenten beschikbaar stelt om huiseigenaren te stimuleren in het nemen van energiebesparende maatregelen. Deze regeling richt zich alleen op eigenaren van koopwoningen.


Laatst bewerkt op: 28 mei 2020 07:59

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hulp voor huiseigenaren bij verduurzamen woning en verlagen energierekening

Gemeente De Ronde Venen organiseert in samenwerking met Winst uit je woning voor huiseigenaren een grootschalige inkoopactie voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Hierdoor kunnen zij tegen lage kosten hun woning verduurzamen en hun energierekening verlagen. Ook kunnen huiseigenaren subsidies aanvragen, hun cv-systeem waterzijdig laten inregelen en advies aan huis krijgen over … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: