001 - Escaperoom aglemeen
Gemeente bezoekt eigen scheidingsdepot

Gemeente bezoekt eigen scheidingsdepot


Geplaatst op: 30 mei 2020

De gemeente heeft de afgelopen tijd diverse bezoeken gebracht aan verschillende sectoren die hard worden getroffen door de coronacrisis. Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, Ria Zijlstra of Hans Bouma zijn met mensen in gesprek gegaan om te horen waar ze tegen aan liepen. Op woensdag 27 mei bracht wethouder Hans Bouma wederom een bezoek aan ons eigen scheidingsdepot, want ook hier is het anders dan anders nu in coronatijd.  

Het blijft druk

Begin april bracht wethouder Bouma ook al een bezoek aan het scheidingsdepot. “Toen was het echt een gekkenhuis en zijn we begonnen met het instellen van een maximum van  zeven bezoekers op het depot”, aldus een medewerker van het scheidingsdepot. “Dat hebben we ingesteld voor onze eigen veiligheid én voor dat van onze bezoekers.” 

Inmiddels zijn we een aantal weken verder, maar is de conclusie dat het nog steeds heel druk is. “In april hebben we 40 procent meer bezoekers gehad, maar ook meer afval. En dan gaat het niet alleen om het afval op het scheidingsdepot, maar ook om het afval in de ondergrondse containers. Op dit moment is het iets minder druk aan het worden, maar het is sowieso nog steeds 20 tot 30 procent drukker dan normaal. En de maatregelen van zeven auto’s op het scheidingsdepot blijven we hanteren, zolang de 1,5 meter afstand regel blijven gelden.”

Meer (zwerf)afval

Door het thuisblijven en het thuiswerken is er veel meer afval dan we gewend zijn. Inwoners hebben de tijd om zolders en schuren op te ruimen en ook worden heel wat tuintjes aangepakt. Dit is zeker terug te zien in de containers op het depot. Zo zitten de containers voor het tuin- en houtafval veel sneller vol. Ook de papiercontainer is sneller vol door alle internet-bestellingen vanwege het online winkelen. Nu alle maatregelen langzaam versoepeld worden en ook de terrassen weer open mogen, wil de gemeente wel een oproep doen aan alle inwoners. Laten we met z’n allen werken aan een schone leefomgeving en veroorzaak geen (zwerf)afval! 

Tip voor het wegbrengen

Wethouder Hans Bouma luisterde aandachtig naar alle verhalen van de medewerkers op het scheidingsdepot, die aangaven dat het gelukkig weer langzaam terug gaat naar het normale niveau. Als laatste wilde één van de medewerkers van het scheidingsdepot graag een tip meegeven aan alle inwoners: “Als je naar het scheidingdepot komt, kom zo vroeg mogelijk op de dag, neem zoveel mogelijk mee in één keer, kom alleen en vermijd zoveel mogelijk de zaterdag!”


Laatst bewerkt op: 30 mei 2020 09:07

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente bezoekt eigen scheidingsdepot

De gemeente heeft de afgelopen tijd diverse bezoeken gebracht aan verschillende sectoren die hard worden getroffen door de coronacrisis. Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, Ria Zijlstra of Hans Bouma zijn met mensen in gesprek gegaan om te horen waar ze tegen aan liepen. Op woensdag 27 mei bracht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: