Dak of gevel vergroenen? Vraag subsidie aan bij de gemeente

Dak of gevel vergroenen? Vraag subsidie aan bij de gemeente


Geplaatst op: 3 juni 2020

Een koele woning tijdens een hete, droge zomer? Of juist tijdens koude winters de warmte zoveel mogelijk binnenshuis houden? Een prettige omgeving voor insecten, vlinders en vogels creëren? Daarvoor biedt een groen dak of groene gevel de oplossing. Wie in De Ronde Venen investeert in een groen dak of groene gevel, kan daarvoor subsidie aanvragen bij de gemeente. Met de subsidie wordt het nog aantrekkelijker om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen.

Wethouder Kiki Hagen: “In versteende gebieden is er vaak minder ruimte voor groen. Terwijl we, door klimaatverandering, dat groen juist nodig hebben als voorbereiding op extremer weer, zoals hoosbuien, hitte en droogte. Groene daken en gevels zijn hier een slimme oplossing voor. Deze vangen het water op bij extreme regenbuien en bij langdurige droogte werkt het juist als waterbuffering. Bovendien isoleert een groen dak of een gevel én gaat een groen dak langer mee. Insecten, vlinders, vogels en kleine zoogdieren profiteren ook van die extra groene plek in de omgeving. Genoeg reden om een groen dak of gevel aan te schaffen. Daar stelt de gemeente een subsidie beschikbaar voor. Doet u ook mee?” 

Een groen dak of gevel biedt veel voordelen

Groene gevels en daken dringen de hitte binnen en buiten de woning terug.
Groene daken vangen regenwater op en voeren het vertraagd af. Hierdoor wordt het riool minder belast als het hard regent. 
Groene daken en gevels zijn een prettige omgeving voor insecten, vlinders en vogels. Het groen vergroot het leefgebied van de dieren, biedt voedsel én beschutting.  Een groen dak gaat tot wel 2 keer langer mee dan een gebruikelijke dakbedekking.  De woning wordt onder een groen dak ’s zomers niet zo warm als onder een zwart dak. 

Geïnteresseerd in de subsidie?

Eigenaren van woningen of bedrijfspanden binnen de bebouwde kom van De Ronde Venen, die uiterlijk 1 december 2020 zijn vergroend, komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidie bedraagt maximaal € 750. Lees de aanvullende voorwaarden voor de subsidie op www.derondevenen.nl/groenedaken. Geïnteresseerde inwoners en ondernemers kunnen hun aanvraag op deze pagina met hun DigiD of eHerkenning indienen. 

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam. 


Laatst bewerkt op: 3 juni 2020 08:49

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dak of gevel vergroenen? Vraag subsidie aan bij de gemeente

Een koele woning tijdens een hete, droge zomer? Of juist tijdens koude winters de warmte zoveel mogelijk binnenshuis houden? Een prettige omgeving voor insecten, vlinders en vogels creëren? Daarvoor biedt een groen dak of groene gevel de oplossing. Wie in De Ronde Venen investeert in een groen dak of groene … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: