001 - Week van de ontmoeting
Zondag 7 juni 17e uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen

Zondag 7 juni 17e uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen


Geplaatst op: 3 juni 2020

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Dagmar Oudshoorn. In dit tweede interview vertelt ze over haar de start van haar politieke carrière bij de stadsdeelraad Feijenoord.

Uit het Rick FM-radio-archief een een reportage over het asbest verwijderen op de Rooms Katholieke Begraafplaats Zijdelhofje, aan het Zijdelveld Uithoorn.

De BUK'ker; Bekende Uithoornaar of Kwakelaar van de week is Dick Schoenaker. Oud-speler van Wageningen, De Graafschap, Ajax, Twente en Vitesse, tien jaar elftalleider van Jong Ajax en lid van de bestuursraad van Ajax. Hij is de enige Uithoornaar die ooit in een WK voetbal finale heeft gestaan. Dat was in 1978. 

Chris Woerden vertelt in zijn historische column over over de Uithoornse tabaksfabriek de Roode Vos. 
Het is ook een merknaam van de Schans Bierbrouwerij-Distilleerderij, Slijterij en Proeflokaal. Heeft dit wat met elkaar te maken?

We hebben in het kader van de 200 seconden van een inwoner uit De Kwakel of Uithoorn een gesprek met Ria Meurs. Geboren en getogen in Uithoorn vertelt zij over haar jeugd in Uithoorn.

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze uitzendingen, dat kan. Maak dan een geluidsopname van 200 seconden waarin u vertelt wie u bent en wat u kwijt wil over Uithoorn, De Kwakel en Thamen. Mail dit met de vermelding van uw contactgegevens naar; uithoorn200@rickfm.nl

De muziek in deze uitzending is een selectie uit de gemeente Uithoorn Top 200. Wilt u ook een nummer aanmelden voor deze Top 200 ga dan naar het opgaveformulier op de website.

De uitzending Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen is een samenwerking met de Stichting Oud Uithoorn/De Kwakel, en Stichting De Kwakel Toen & Nu en wordt op woensdag 10 juni herhaald tussen 18.00 en 19.00 uur.

Wilt u ook naar eerdere uitzendingen luisteren ga dan naar de knop Podcasts op de website.
Ook zijn onze podcasts via Spotify, iTunes en Google te beluisteren onder Uithoorn 200 jaar.

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
Live stream en ook overal met de gratis TuneIn App.

Volg #Uithoorn200jaar op #RadioRickFM


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondag 7 juni 17e uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Dagmar Oudshoorn. In dit tweede interview vertelt ze over haar de start van haar politieke carrière bij de stadsdeelraad Feijenoord. Uit het Rick FM-radio-archief een een reportage over het asbest verwijderen op de Rooms Katholieke Begraafplaats Zijdelhofje, aan het Zijdelveld Uithoorn.De BUK'ker; Bekende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: