001 -Family
750 inschrijvers voor 24 Timpaan- Smartwoningen in gemeente Uithoorn

750 inschrijvers voor 24 Timpaan- Smartwoningen in gemeente Uithoorn


Geplaatst op: 5 juni 2020

De behoefte aan betaalbare koopwoningen blijft onvoorstelbaar groot en dit is urgent voor gebiedsontwikkelingen en woningbouwplannen in Noord-Holland en elders in Nederland. De realisatie van betaalbare koopwoningen geeft starters op de koopmarkt de mogelijkheid om een woning te verwerven en daarmee ook om doorstroming in de woningmarkt te bereiken. 

Deze constatering doet Timpaan naar aanleiding van haar ervaringen bij het plan De Kleine Weelde Veld C in de gemeente Uithoorn, waar zich meer dan 1.700 geïnteresseerden voor 24 woningen hebben gemeld, en binnen een week 750 mensen zich definitief hebben ingeschreven. Timpaan heeft in mei de betaalbare woningen van het eigen concept -de Smartwoning- in verkoop gebracht. De Smartwoning is bedoeld voor een- of tweepersoonshuishoudens; doorgaans starters, senioren of singles. 

Timpaan is verheugd dat de woningen, en met name de kwaliteit die men voor de prijs krijgt, zoveel mensen weet te enthousiasmeren. Het confronteert ons echter opnieuw met de realiteit dat er (veel) te weinig wordt ontwikkeld en gebouwd voor starters, senioren en kleine huishoudens. Naast de aanstaande blije kopers van 24 woningen, vissen er honderden naast het net. Timpaan is voornemens om de Smartwoningen nog op vele andere plaatsen in Nederland te realiseren, om zo nog veel meer mensen te kunnen voorzien van een betaalbare koopwoning, en heeft op dit moment in Noord-Holland drie plannen in ontwikkeling. 

Bij de Smartwoningen in De Kleine Weelde liggen de verkoopprijzen van de woningen tussen € 199.900,- en € 240.000,-. Smartwoningen kennen lage woonlasten doordat er sprake is van zeer lage energielasten en van lage financieringskosten vanwege NHG-garantie. Daardoor zijn de woningen aantrekkelijk voor een doelgroep met een minder hoog inkomen, voor wie in de bestaande koopsector en in de huursector nagenoeg geen woningen beschikbaar zijn. 

Smartwoningen

Directeur van Timpaan Ingeborg de Jong: “De Smartwoningen passen perfect bij de missie van Timpaan: het creëren van betaalbare woningen met kwaliteit. Dat we ons duurzame concept op zo'n mooie locatie mogen neerzetten maakt het helemaal af. Wij zijn verheugd dat we dit samen met de gemeente Uithoorn en Vastbouw kunnen oppakken. Zo helpen we een- of tweepersoonshuishoudens, of dit nu starters, singles of senioren zijn, aan een mooie woning!”

De aannemer van De Kleine Weelde Veld C is Vastbouw uit Rijssen. Timpaan heeft samen met Vastbouw het Smartwoningen-concept uitgewerkt, resulterend in een korte bouwtijd. Samen vormen de bedrijven het Smartteam dat diverse projecten in ontwikkeling heeft en in andere gemeenten meer projecten wil starten.

 


Laatst bewerkt op: 5 juni 2020 09:47

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

750 inschrijvers voor 24 Timpaan- Smartwoningen in gemeente Uithoorn

De behoefte aan betaalbare koopwoningen blijft onvoorstelbaar groot en dit is urgent voor gebiedsontwikkelingen en woningbouwplannen in Noord-Holland en elders in Nederland. De realisatie van betaalbare koopwoningen geeft starters op de koopmarkt de mogelijkheid om een woning te verwerven en daarmee ook om doorstroming in de woningmarkt te bereiken.  Deze … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: