Atlantis A1 komt net te kort in doelpuntenfestival

Geplaatst op: 12 september 2011

Afgelopen zaterdag trad Atlantis A1 aan tegen de gedoodverfde kampioen SDO A1 in Kamerik. Het talrijk toegestroomde publiek werd getrakteerd op een waanzinnige wedstrijd waarin alles wat korfbal zo aantrekkelijk maakt op het kunstgras viel te bewonderen. Na een 10-8 ruststand eindigde de wedstrijd in 18-17 in het voordeel van de thuisploeg. SDO, gedegradeerd uit de overgangsklasse, liet direct zien dat het dit seizoen een ploeg heeft die te verslaan is. Het allereerste schot was raak maar ook het eerste schot van Atlantis/Van Dam was doeltreffend. Dit beeld was bepalend voor de eerste helft. SDO steeds op voorsprong maar Atlantis kwam telkens langszij. Tot aan de 4-4 bleef de strijd gelijk opgaan waarna SDO een gaatje sloeg naar de 6-4. Atlantis klampte aan bij 6-5 waarna de thuisploeg even aanzette en uitliep naar 8-5. De ruststand werd bereikt bij 10-8.

De trainers/coaches Arie Zaal en Marijke Pauw waren vol lofuitingen over het vertoonde spel en hoopten dat zij dit ook in de tweede helft konden volhouden. Het eerste doelpunt in de tweede helft viel aan Atlantiszijde en het bleef dus in het spoor van de ploeg uit Kamerik. Even leek het erop dat Atlantis werd overklast bij een stand van 16-13, maar met vechtlust, wilskracht en doorzettingsvermogen kwam de ploeg toch langszij 16-16. SDO nam weer het voortouw maar niet voor lang want Atlantis bracht de gelijke stand op het bord 17-17. Niemand kon de afloop voorspellen en beide ploegen maakten aanspraak op de overwinning. De laatste zenuwslopende minuten waren aangebroken, de teams gingen vol voor de winst. Het thuisvoordeel van de Kamerikse ploeg bracht hen op 18-17 en ook Atlantis kreeg nog kansen voor de gelijkmaker. Consternatie alom in de laatste minuut waarbij de scheidsrechter een hoofdrol speelde. Vriend en vijand waren het eens dat Atlantis een strafworp werd onthouden echter de scheidsrechter besloot anders en floot voor het einde. Een zure nederlaag maar iedereen was trots op het vertoonde spel en de 17 goals. Doelpuntenmakers: Goof van Straaten(4x), Robin van 't Schip(4x), Jeroen Korver(3x), Sophia van der Horst(2x). Megan van Aken, Timo Jongerling, Ciska Taal en Sharon Moen allen 1x.

A.s zaterdag speelt de A1 weer thuis op het sportpark aan de Hoofdweg en zal het aantreden tegen de nieuwe koploper EKVA uit Almere. Aanvang is 12.30 uur.

Afgelopen zaterdag trad Atlantis A1 aan tegen de gedoodverfde kampioen SDO A1 in Kamerik. Het talrijk toegestroomde publiek werd getrakteerd op een waanzinnige wedstrijd waarin alles wat korfbal zo aantrekkelijk maakt op het kunstgras viel te bewonderen. Na een 10-8 ruststand eindigde de wedstrijd in 18-17 in het voordeel van … Lees meer »