Hollandse Avond 2022
V.l.n.r. Eelco Meerman, Wouter Bläser, Henk Foppen, Joost Claessen

Pop-up Drechtfort De Stelling, komt u ook proeven?


Geplaatst op: 12 juni 2020

U kent het vast wel: gelegenheidsbands. Diverse artiesten uit allerlei bands, die samenkomen voor een eenmalig optreden of het maken van een album. Soms worden dit een supergroep. Neem bijvoorbeeld SuperHeavy met Mick Jagger, Joss Stone, Dave Stewart, Damian Marley en A. R. Rahman. Eén album, een paar optredens en daarna klaar. Zo’n vergelijking kan ik vanavond ook maken, want enkele weken geleden sloegen Het Drechtfort, Sonah catering en Bläser catering de handen ineen, om op de locatie Fort aan Drecht in Uithoorn in twee weken tijd een coronaproof pop-uprestaurant uit de grond te stampen, inclusief logo, interieur, terras, website en alles wat daarbij komt kijken.

Henk, Wouter en Eelco hebben hun sporen in de horeca al dik verdiend. Slechts drie maanden zal dit restaurant bestaan. In september, wanneer alles weer geacht wordt normaal te zijn, gaan de heren elk weer hun eigen weg. Maar op deze prachtige zomeravond ben ik uitgenodigd om op de tweede avond dat ze open zijn de gerechten en de sfeer te komen proeven. Het is allemaal nog even wennen voor de mannen, maar als pure professionals kennen ze de klappen van de zweep en worden mijn vrouw en ik hartelijk welkom geheten op het prachtige terras. De nieuwe incheckprocedure bestaat uit wat verplichte gezondheidsvragen. Na die in alle eerlijkheid te hebben beantwoord nemen we plaats. Er zijn slechts een paar tafels. Het terras is zeer ruim opgezet. Aan de ene kant de dikke stellingmuren van het fort en aan de andere kant prachtig groen met uitzicht op het water. Het geeft je het gevoel ergens in Zuid-Frankrijk te zitten. Na al die maanden krijgen we langzaam het gevoel dat het goed gaat komen.

Zowel Eelco als Wouter komen even langs voor een praatje. Ik ken beide heren persoonlijk en hun brede glimlach verraadt dat ze superblij zijn om hun beroep weer uit te oefenen en mensen te verwennen. Na een kleine amuse is het tijd voor het voorgerecht. Mijn oog was gevallen op een 'gouwe ouwe' van Wouter: de Steak Tartare. Ik ben al jaren fan van Wouter's kookkunst. Joost is de andere chef. Samen met Wouter ‘regelen’ zij de keuken.

Mijn eega koos de Salade met rode biet, geitenkaas, gembersiroop, pecannoten en rucola. Met een fijne ‘easy listening’ mix op de achtergrond is het heerlijk genieten. De verrukkelijke gerechten, het enorme schaduwdoek en de terrasverwarmers doen de rest. Wat geweldig dat iets wat uit nood geboren is, zo geweldig kan uitpakken. En: hoe leuk dat aan het tafeltje achter ons mijn collega Eveline Steenaart van UIT Magazine plaats neemt, ook zij schrijft over de fijne dingen in het leven.

Tussen de gerechten door gaan we even met Eelco naar binnen waar de sfeervolle ruimtes ook omgetoverd zijn. Met gepaste trots laat Eelco zien dat er is zelfs een ruimte is voor ‘private dining’, midden in de wijnopslag, wát een ambiance! We zijn weer terug aan tafel, waar het hoofdgerecht geserveerd wordt: voor mijn vrouw een prachtige Tonijnsteak met soja jus, gepofte rijst, gewokte groente en roseval aardappeltjes. Ik ga voor de Diamanthaas met rode portsaus, en ook gewokte groente en roseval. De Diamanthaas is een prachtig mals stuk vlees uit de voorvoet van het rund. En omdat het zo lekker is, nemen we er boerenfriet met huisgemaakte mayonaise bij.

Bij beide gerechten heeft Eelco een paar mooie wijnen. Bij de malse Diamanthaas gaat een Côtes du Rhone van Domaine du Seminaire, een smaakvolle biologische rode wijn. En voor bij de Tonijnsteak heeft Eelco wederom een Franse wijn gekozen, een Picpoul de Pinet uit de Languedoc - Roussillonstreek, een lichtgele frisse wijn van het huis Hugues de Beauvignac, een uitstekende combinatie bij de Tonijnsteak. Zowel de Tonijnsteak als de Diamanthaas smaken voortreffelijk en is het een waar feestje op het terras. Hoe anders dan de vaak volle terrassen van vóór de crisis.

Het geeft een bijzonder gevoel en straalt meer rust uit. Precies hoe uit eten gaan eigenlijk bedoeld is, iets speciaals. Na de heerlijkheden nemen we als dessert Chocoladekroepoek met een cremeux van melkchocolade, amandelcrunch, spongecake en tongacaramel. Om het culinaire feestje goed af te sluiten nemen we nog een Koffie royaal met friandises van de Chocotoko. En zo komt er aan het eerste restaurantbezoek sinds maanden een einde. Hoe gaaf is het dat deze gepassioneerde heren de handen ineen sloegen en van de nood een grote Deugd wisten te maken. Mocht u van plan zijn een bezoek te brengen aan pop up De Stelling, wees er snel bij, want over 3 maanden zal het voorals nog niet meer bestaan. Wij kunnen in ieder geval zeggen we er bij waren bij deze culinaire gelegenheidsband! Een echte aanrader dus! De Stelling is open voor lunch en diner en aangeklede borrel van woensdag tot en met zondag.

Klik hier voor een 5 euro kortingsbon!

Drechtfort
Grevelingen 30, Uithoorn
Tel: 06-41 833 825
www.popupdestelling.nl
info@popupdestelling.nl 

Bron: De Groene Venen 12-06-2020
Hmm met Hesse
Tekst en foto's Patrick Hesse

V.l.n.r. Eelco Meerman, Wouter Bläser, Henk Foppen, Joost ClaessenLaatst bewerkt op: 12 juni 2020 10:20

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Pop-up Drechtfort De Stelling, komt u ook proeven?

U kent het vast wel: gelegenheidsbands. Diverse artiesten uit allerlei bands, die samenkomen voor een eenmalig optreden of het maken van een album. Soms worden dit een supergroep. Neem bijvoorbeeld SuperHeavy met Mick Jagger, Joss Stone, Dave Stewart, Damian Marley en A. R. Rahman. Eén album, een paar optredens en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: