Stommeer en Oosteinde richting aardgasvrij

Stommeer en Oosteinde richting aardgasvrij


Geplaatst op: 24 juni 2020

Op 30 juni houdt de gemeente Aalsmeer een informatiebijeenkomst over de Buurtactie Energiezuinig Wonen voor bewoners van Stommeer en bewoners van zo’n 350 jaren ’70 woningen in Oosteinde. Met deze actie wil de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket energiebesparing onder de aandacht brengen en stimuleren. 

Adviesrapport voor energiebesparing

Afgelopen maand is voor vier woningen in Stommeer en Oosteinde een uitgebreid adviesrapport voor energiebesparing opgesteld door experts van Regionaal Energieloket. Wethouder Wilma Alink van Duurzaamheid: “Dit advies bevat onder andere een stappenplan om de woningen zo goed mogelijk voor te bereiden op een toekomst zonder aardgas. Want daar willen we als gemeente naartoe. De rapporten zijn zo opgesteld dat ze te gebruiken zijn voor woningen van hetzelfde type en uit dezelfde bouwperiode. Op die manier hebben veel inwoners in deze buurten een advies op maat hoe ze hun woning in stappen kunnen verduurzamen. Bijvoorbeeld met isolatiemaatregelen of zonnepanelen” 

Online informatiebijeenkomst 30 juni

Op 30 juni om 19:30 organiseren de gemeente en het Regionaal Energieloket een online informatiebijeenkomst voor woningeigenaren in Stommeer en Oosteinde. In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus, zal deze bijeenkomst online plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen zich via hun computer, tablet of telefoon aanmelden via www.regionaalenergieloket.nl na het invullen van hun postcode. Tijdens de bijeenkomst worden de rapporten toegelicht en kunnen vragen worden gesteld aan de gemeente en het Regionaal Energieloket.

Over het Regionaal Energieloket

Als energieloket van gemeente Aalsmeer helpt Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Aalsmeer.


Laatst bewerkt op: 24 juni 2020 00:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stommeer en Oosteinde richting aardgasvrij

Op 30 juni houdt de gemeente Aalsmeer een informatiebijeenkomst over de Buurtactie Energiezuinig Wonen voor bewoners van Stommeer en bewoners van zo’n 350 jaren ’70 woningen in Oosteinde. Met deze actie wil de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket energiebesparing onder de aandacht brengen en stimuleren.  Adviesrapport voor energiebesparing … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: